Murdoch aplică taxe pentru accesarea de pe mobil a "Wall Street Journal"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Murdoch aplică taxe pentru accesarea de pe mobil a "Wall Street Journal"
Murdoch aplică taxe pentru accesarea de pe mobil a "Wall Street Journal"

Proprietarul trustului de presă News Corporation, Rupert Murdoch, vrea să introducă taxe pentru accesarea de pe mobil a publicaţiei "Wall Street Journal". Potrivit lui Murdoch, citat de Reuters, cei care vor să citească ziarul de pe telefon vor plăti doi dolari pe săptămână, iar cei care se abonează şi la jurnal vor avea reducere, plătind numai un dolar pe săptămână.

Mişcarea este o încercare de a îmbunătăţi afacerile News Corp. şi o metodă de a „face bani“ de pe urma dispozitivelor tot mai populare, cum sunt Blackberry sau iPhone, prin care oamenii acceseaza ştirile „Wall Street Journal“.

Potrivit lui Murdoch, citat de Reuters, publicaţia va începe să taxeze accesul de pe mobil „într-o lună, două“.

Conform planului descris de mogulul media, cei care nu se abonează şi la ediţia tipărită a „Wall Street Journal“ vor plăti doi dolari pe săptămână pentru a citi ştirile ziarului de pe mobil. Persoanele care se abonează atât la ediţia de print, cât şi la cea online, vor avea acces gratuit de pe mobil.

Plata pentru accesarea de pe telefonul mobil a ştirilor este, momentan, una dintre cele mai îndrăzneţe metode prin care o publicaţie americană a încercat să-şi „ridice“ veniturile, într-o perioadă în care căderea tirajelor şi a veniturilor din publicitate ameninţă „supravieţuirea“ multor ziare.

„Wall Street Journal“ este una dintre puţinele publicaţii din Statele Unite care a implementat cu succes modelul de plată pentru conţinutul online. Anul acesta, mulţi dintre publisherii americani au dezbătut diverse posibilităţi de a-i convinge pe cititori să plătească pentru ştiri online, dar nu se ştie dacă modelul cu plată va funcţiona.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite