Tom şi Jerry se află la un pas de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tom şi Jerry se află  la un pas de faliment
Tom şi Jerry se află la un pas de faliment

MGM, părintele îndrăgitelor personaje de desene animate este înglodat în datorii imense. Creditorii sunt cu ochii pe producătorul filmelor „Rocky“, „Rain Man“ sau „Pe aripile vântului“, care a acumulat o datorie de peste 3,5 miliarde de dolari.

Compania producătoare de filme, Metro Goldwyn Mayer, joacă într-un film de groază. În ultimele zile, acţionarii companiei au purtat discuţii interminabile cu creditorii pentru a relaxa condiţiile de plată a datoriilor.

Citiţi şi:


Gigantul MGM este un holding din care fac parte 80 de companii, care au acumulat în ultimii ani datorii de peste 3,5 miliarde de dolari, punând astfel în pericol cele peste 4.000 de titluri pe care le-a produs de-a lungul timpului. Este unul dintre cele mai dificile momente din istoria de 85 de ani a casei de producţie.

Criză de lichidităţi

Potrivit „The New York Post“, care citează surse din interior, câţiva dintre creditori, precum Apollo Management şi Stark Capital Partners ameninţă cu falimentul involuntar dacă cerinţele lor nu vor fi acceptate. Totuşi, ameninţarea s-ar putea să nu se susţină, având în vedere că până când MGM intră în incapacitate de plată creditorii nu pot să contoleze activitatea proprietarilor. 

Compania mai are o problemă: lichidităţile. Conform informaţiilor publicate pe un cunoscut blog de la Hollywood, Deadline Hollywood, MGM are nevoie de peste 170 de milioane de dolari pentru a supravieţui până la sfârşitul anului. O parte din această sumă ar trebui folosită pentru lansarea „Fame“, cel mai recent film realizat de MGM, un remake după producţia cu acelaşi nume apărută în 1980.

Aceeaşi susrsă mai spune că reprezentanţii băncilor cred că dacă studiourile MGM ar fi scoase la licitaţie, acestea ar valora între 1,5 şi 1,7 miliarde de dolari. MGM nu mai este ce a fost odinioară, când câştiga de pe urma filmelor sute de milioane de dolari. Cea mai de succes producţie a fost „Pe aripile vântului“, care la vremea respectivă a avut încasări în box office de 3,3 miliarde de dolari. Tot MGM este cel care a adus pe piaţă seria „Rocky“, cu Silvester Stallone, sau pe faimosul agent 007 şi nu trebuie uitate nici desenele animate cu „Tom şi Jerry“. 

MGM îşi pierde supremaţia

Din păcate, supremaţia MGM a scăzut în ultimii 15 ani. În 1995, filmele produse de MGM încasau peste jumătate de miliard de dolari numai din cinematografe. După această perioadă a urmat un declin. MGM revine în 2001 la încasări de peste jumătate de miliard de dolari, susţinut fiind de producţiile „Hannibal“ şi „Blonda de la drept“.

Însă după acest an, cunoscuta casă de producţie începe din nou să înregistreze scăderi. Anul 2008 a fost de departe cel mai slab din istoria MGM, înregistrând venituri de pe urma filmelor nou-lansate de 103,9 milioane de dolari. Producţia cu cele mai mari încasări de anul trecut a fost comedia „Superhero Movie“ care a tras doar 25 de milioane de dolari.

image
Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite