Presa, înnebunită de moartea lui Jackson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presa, înnebunită de moartea lui Jackson
Presa, înnebunită de moartea lui Jackson

Peste 35 de publicaţii româneşti au publicat materiale de presă referitoare la povestea de viaţă a regelui muzicii pop. Presa românească a acordat o atenţie deosebită morţii lui Michael Jackson, editând peste 330 de articole. Dintre acestea, 45 au fost publicate numai de „Adevărul“.

Moartea starului pop Michael Jackson a făcut valuri în presa internaţională. Prezent în mod constant în paginile ziarelor datorită apariţiilor excentrice, Jackson a stârnit o invazie de articole din noaptea morţii -25 iunie- şi până în ziua înmormântării – 7 iulie.

Probabil că încă o bună bucată de timp starul va asigura primele pagini ale ziarelor internaţionale.
Şi presa din România a fost marcată de moartea subită a regelui muzicii pop. Ziarele centrale s-au întrecut în a acoperi cât mai bine subiectul. Unele publicaţii, printre care „Adevărul“, „Jurnalul Naţional“ şi „Libertatea“, i-au dedicat câte un supliment.

În ceea ce priveşte numărul articolelor ce au amintit de Michael Jackson în perioada 26 iunie – 6 iulie, „Adevărul“ se află în fruntea publicaţiilor. Potrivit agenţiei de monitorizare Media Image, ziarul a avut un total de 45 de articole, incluzând materialele din „Adevărul de duminică“.

Numai în cea de-a doua zi după aflarea veştii că Jackson a murit, ziarul, ce a avut pe 27 iunie şi un supliment pe această temă, a publicat 15 titluri, cum sunt: „Adio, Michael Jackson!“, „A plecat şi nu se mai întoarce niciodată“, „Mii de fani şocaţi au cântat We Are the World“.

Tabloidele au acoperit evenimentul

Şi ziarul „Libertatea“ a avut supliment dedicat starului pop. Tabloidul se plasează pe locul al doilea ca număr de articole despre Michael Jackson, publicând 33 de materiale, inclusiv în ediţia de duminică şi în supliment. Printre titlurile publicate de „Libertatea“ se află „Michael avea sicriu de aur“, „Copiii lui nu aveau voie să se uite în oglindă“, „Vânătorii de suveniruri profită de pe moartea lui Michael“.

Pe cel de-al treilea loc în topul publicaţiilor ce au detaliat povestea de viaţă a „regelui“ şi au relatat descoperirile de după moartea acestuia se află „Click!“. Între 26 iunie şi 6 iulie 2009, tabloidul a publicat un număr total de 26 de articole, în toate ediţiile sale.

Pe lângă materialele în care era relatată moartea artistului, ziarul a amintit şi posibile cauze care au dus la decăderea acestuia: „Michael lua medicamente doar cu vin“, „Michael lua zeci de calmante pe zi“.  Cu tot cu supliment şi ediţia de duminică, „Jurnalul Naţional“ a publicat 24 de materiale despre Jackson, plasându-se astfel pe locul al patrulea în top.

Următoarele poziţii sunt ocupate de „Evenimentul Zilei“, cu 23 de articole, şi „7 Plus“, cu 20 de materiale de presă. Şi ziarele „Curentul“, „Gândul“, „Cancan“ şi „Cotidianul“ se află printre primele zece ziare care au acoperit evenimentul.

Moartea regelui muzicii pop nu a trecut neobservată şi neconsemnată nici în ziarele economice.

Deşi au avut, în general, un unghi de abordare cât mai apropiat de zona financiară, amintind de averea lui Jackson sau vânzările record ale discurilor acestuia, „Ziarul Financiar“, „Săptămâna Financiară“, „Financiarul“, „Economistul“, „Business Standard“ şi „Bursa“ au marcat acest eveniment.

Moartea lui Michael pe online

Internetul, la fel ca televiziunea şi radioul, a explodat odată cu confirmarea veştii că Michael Jackson a murit.

În noaptea morţii artistului, funcţionarea paginilor de internet ale publicaţiilor din SUA a fost afectată de numărul mare de accesări. În România, michaeljackson.ro a înregistrat o creştere uluitoare după moartea starului pop.

Potrivit paginademedia.ro, creşterea este de 83.000%, de la 73 de vizitatori unici pe zi, la circa 70.000. În presa online, site-ul adevarul.ro a publicat primul ştirea morţii lui Michael Jackson. Ulterior, informaţia a apărut şi pe jurnalul.ro, gândul.info şi evz.ro.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite