Magda Munteanu, editor Forbes, este câştigătorul burselor JTI la secţiunea Presă Scrisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Munteanu, editor Forbes, este câştigătorul burselor JTI la secţiunea  Presă Scrisă
Magda Munteanu, editor Forbes, este câştigătorul burselor JTI la secţiunea Presă Scrisă

Magda Munteanu, editor la revista Forbes, este unul dintre cei trei câştigători ai Burselor Europene JTI, ediţia a III-a, care vor efectua un internship de trei săptămâni în cadrul uneia dintre instituţiile media europene BBC World Services, Euronews, Deutsche Welle sau European Voice.

Fundaţia Freedom House a anunţat câştigătorii ediţiei cu numărul trei a Burselor Europene JTI. Opt jurnalişti vor pleca la Bruxelles pentru întâlniri cu oficiali ai Uniunii Europene.Trei dintre ei vor beneficia şi de un internship de trei săptămâni în cadrul unor instituţii media europene: BBC World Services, Euronews, Deutsche Welle şi European Voice.

Cei trei câştigători sunt Magda Munteanu, Adrian Bucur şi Ciprian Sasu.

Magda Munteanu este editor la revista Forbes. A absolvit facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, iar din 2008 este masterand MBA. În 2008 a obţinut „Premiul pentru jurnalism economic‟ din partea Clubului Român de Presă.

Adrian Bucur este editor şi prezentator la Prima TV. Are o experienţă de peste 13 ani în presa sscrisă, radio şi televiziune. În 2006, Adrian Bucur a obţinut premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România pentru minireportajul „Profesori în grevă‟.

Ciprian Sasu este redactor de ştiri la Radio România. În cei peste 13 ani de presă a lucrat la Radio Braşov, Radio Mix FM, Star Făgăraş şi BBC România. Ciprian este fondatorul şi coordonatorul ziarului electronic www.brasaovultau.ro.

Vizită de studii la Bruxelles

Printre cei care vor avea ocazia să vadă la faţă locului mecanismele după care funcţionează Uniunea Europeană se numără Nassima Ghenghea (redactor Radio România Actualităţi), Carmen Gavrilă (corespondent politică externă la Radio România), Sorina Matei (reporter Antena 1 şi Antena 3), Andra Timu (editor şi prezentator la The Money Channel) şi Marius Ţuca (redactor la „Viaţa Liberă‟ Galaţi).

Jurnaliştii au fost selectaţi pe baza interviurilor şi a seminarului introductiv de trei zile susţinut anul acesta în perioada 10-12 septembrie. La seminar au participat 18 jurnalişti, selectaţi în urma interviurilor, dintre care au fost aleşi cei opt câştigători.


„Mă aştept ca săptămâna de training la Bruxelles să fie intensa, inedită şi plină de informaţii noi. Perioada de internship ce va urma, într-o redacţie internaţionala, va fi o experienţă jurnalistică pe care o aştept de mult‟.

Magda Munteanu, editor Forbes

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite