Naum, scos din fruntea sportului de la Intact

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naum, scos din fruntea sportului de la Intact
Naum, scos din fruntea sportului de la Intact

Camelia Voiculescu, preşedintele grupului de media, a luat această decizie din cauza rezultatelor slabe în audienţă a postului GSP TV şi a deficienţelor de management. În locul lui Radu Naum a fost numit Cristi Creţu, redactor-şef al departamentului sport de la Antena 1, cel care a coordonat anul trecut lansarea GSP TV.

Ieri, la ora prânzului, într-o şedinţă fulger, Dan Matiescu, directorul postului Antena 1, a anunţat redacţiile de sport ale celor două canale, Antena 1 şi GSP TV, că Radu Naum cedează funcţia adjunctului său, Cristi Creţu.

Matiescu nu a precizat care au fost motivele schimbării şi nici ce se va întâmpla în continuare cu Naum. Până la închiderea ediţiei, Radu Naum nu a putut fi contactat.  

Noul şef al deviziei sport din Intact, Cristi Creţu, a declarat pentru „Adevărul“: „Mă bucur că mi-a fost acordată această încredere“. Potrivit acestuia, propunerea de a conduce divizia sport a venit din partea Cameliei Voiculescu, preşedintele trustului Intact.

În ceea ce priveşte situaţia lui Radu Naum, Creţu a spus că nu ştie cu exactitate ce se va întâmpla cu el, dar că cel mai probabil va rămâne în trust. Întrebat dacă îl va concedia pe Naum, el a răspuns: „Nu, Naum este un comentator şi un realizator foarte bun de emisiuni“. 

În următoarele săptămâni, Creţu va stabili strategia şi obiectivele pe care le va avea ca şef al diviziei. În plus, el şi-a propus să aibă discuţii cu toţi oamenii din departamentele de sport.

„Nu ştiu cu ce probleme se confruntă GSP TV. Îi cunosc pe oamenii de acolo, dar aş vrea să am o imagine mult mai clară. O să mă întâlnesc în perioada următoare cu fiecare echipă în parte de la emisiuni şi de la ştiri“, a mai spus Creţu.

Audienţe foarte mici

Vara trecută, Cristi Creţu s-a ocupat de coordonarea lansării postului GSP TV până la venirea lui Naum de la TVR, apoi acesta a demisionat. Cristi Creţu va coordona partea editorială, iar Sabina Petre, business administrator pentru televiziunile trustului Intact, se va ocupa de cea administrativă. Sabina Petre a fost până în 2007 director economic al TVR.

În locul lui Creţu, redactor-şef al departamentului sport din Antena , a fost numit Aurel Ion. De asemenea, Cristi Zagaradniuc revine pe funcţia de redactor-şef al GSP TV, după ce şi-a dat demisia în vara acestui an.

Potrivit unor surse din interior, relaţia lui Naum cu angajaţii era destul de tensionată. Aceleaşi surse mai declară că lui Naum i s-ar fi reproşat audienţa mică pe care o are GSP TV precum şi lipsa achiziţiilor de competiţii sportive. Luna trecută, GSP TV a avut o audienţă medie de 24.000 de telespectatori pe minut, la nivel urban.

În acelaşi timp, competitorul său, Sport.ro (grupul MediaPro) a înregistrat 40.000 de telespectatori pe minut. Asta în ciuda faptului că GSP TV a difuzat meciurile din Liga I. Postul GSP TV are handicapul de a fi difuzat doar în reţeaua RCS&RDS şi pe platforma Digi TV, care îi asigură o acoperire de o treime a mediului urban.

Investiţie greu de recuperat

image


Radu Naum a fost până în vara lui 2008 şeful ştirilor sportive din TVR. Când s-a mutat la Intact,  Naum a „tras după el“ câţiva reporteri din redacţia de sport a televiziunii publice, chiar înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Beijing. GSP TV a fost lansat cu intenţia clară de a deveni liderul canalelor de sport, lucru care nu s-a întâmplat.

Deşi consorţiul Antena1-RCS&RDS a alocat o sumă record (85 de milioane de euro) pentru drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I, este greu de crezut că îşi va recupera investiţia având în vedere audienţele modeste şi criza de pe piaţa de publicitate.

Sub Sport.ro

În august, GSP TV a avut o audienţă medie de 24.000 de telespectatori pe minut, la nivel urban. În acelaşi timp, competitorul său, Sport.ro (grupul MediaPro) a înregistrat 40.000 de telespectatori pe minut.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite