Dan Diaconescu, amendat de CNA pentru că DDTV a difuzat filme fără a avea licenţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu, amendat de CNA pentru că DDTV a difuzat filme fără a avea licenţă!
Dan Diaconescu, amendat de CNA pentru că DDTV a difuzat filme fără a avea licenţă!

DDTV, cea de-a doua televiziune a lui Dan Diaconescu, a fost amendată ieri de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu 50.000 de lei (aproape 12.000 de euro) pentru că a difuzat ilegal filme din portofoliul unor mari companii, printre care Warner Bros. şi Universal Pictures. Astfel, Warner Bros. a acuzat DDTV de piraterie şi a înştiinţat CNA în acest sens.

În urma sesizării Warner, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) a confirmat că postul lui Diaconescu a transmis ilegal producţii printre care „Ultimul samaritean“, „Morocănoşii“ şi desenele animate „Tom&Jerry“, a anunţat Mediafax. În România, licenţa de difuzare pe TV a producţiilor Warner Bros. aparţine Pro TV.

Şi Kanal D s-a plâns că televiziunea lui Diaconescu a transmis filme din portofoliul companiei Universal, ale căror drepturi de televizare aparţin postului turcesc, iar Prima TV a precizat că ­DDTV a difuzat şi filme ale Paramount Pictures. Lista ilegalităţilor nu se opreşte aici. DDTV a „furat“ şi de la 20th Century Fox, Walt Disney şi BBC.

DDTV se disculpă

Doru Iuga, reprezentantul DDTV în faţa membrilor CNA, a „aruncat găina moartă“ în „curtea“ companiei  Sistem Cable România, care a vândut postului TV drepturile de difuzare pentru 2.000 de filme. La rândul său, patronul Sistem Cable, Florin Miclăuş, s-a disculpat spunând că filmele au fost cumpărate de la compania americană Echelon Studios, ce a distribit ilegal titlurile. Miclăuş şi-a asumat greşeala şi a spus că va achita amenda dată de CNA postului TV.

În luna august, Diaconescu s-a laudat că a cumpărat peste 2.700 de filme, prilej pentru care a anunţat relansarea DDTV într-un post dedicat exclusiv filmelor. Membrii CNA au decis oprirea de la difuzare de către DDTV a filmelor pentru care nu deţine drepturi legale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite