Cele mai puternice branduri ale lumii, zguduite de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai puternice branduri ale lumii, zguduite de criză
Cele mai puternice branduri ale lumii, zguduite de criză

Conform clasamentului celor mai puternice branduri din lume, realizat de Interbrand, companiile financiare au avut cel maimult de suferit în ultimul an, ajungând să piardă până la jumătate din valoare.

American Express rămâne marca financiară cea mai valoroasă, dar a căzut de pe locul 15 pe 22, pierzându-şi 32% din valoare.

Pe acelaşi trend descendent este şi Citi, una dintre instituţiile care a primit un ajutor consistent din partea Guvernului american, care a sărit de pe locul 19 pe 36, ajungând să valoreze 10,2 miliarde de dolari, cu 49% mai puţin decât în 2008.

UBS a suferit de asemenea o lovitură, valoarea sa înjumătăţindu‑se. Cunoscuta instituţie elveţiană a căzut de pe locul 41 pe 72. O altă industrie afectată este cea a auto.

Producătorul Harley Davidson a pierdut 43% din valoarea brandului, ajungând pe locul 73 cu o valoare de 4,3 miliarde de dolari.

Şi marca japoneză de automobile Toyota a înregistrat o diminuare a valorii cu 8%. În 2008, producătorul a suferit prima sa pierdere din ultimii 70 de ani.

Brandul Google, creştere spectaculoasă

image


Liderul clasamentului rămâne tradiţionala marcă Coca‑Cola, a cărei valoare a ajuns 68,7 miliarde de dolari, în creştere cu 3% faţă de 2008. Brandul Google a sărit trei poziţii după ce valoarea sa a explodat cu 25%, ajungând la 31,9 miliarde de dolari.

Cel de-al treilea clasat, brandul Microsoft a înregistrat o scădere pentru prima dată în istorie. Valoarea acestuia s-a diminuat cu 4%, ajungând la 56,6 miliarde de dolari. Scăderea a fost înregistrată în ciuda faptului că Microsoft a fost activ în ultimul timp atât pe partea de lansări de produse, cât şi în investiţiile în comunicare.

Compania a investit anul acesta aproximativ 300 de milioane de dolari într-o campanie în care personaje principale erau Jerry Seinfeld şi Bill Gates.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite