Omul de afaceri Igor Kolomoisky investeşte 100 de milioane dolari în CME

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a PRO TV, a anunţat astăzi că omul de afaceri ucrainean Igor Kolomoisky, acţionar şi director CME, va investi în operaţiunile din Ucraina ale grupului media.

Ca urmare a infuziei de capital de 100 de milioane de dolari şi a fuziunii dintre grupul lui Kolomoisky, TET TV, şi televiziunile deţinute de CME în statul fost sovietic, Studio 1+1, omul de afaceri va prelua o participaţie de 49% la divizia din Ucraina.

 Tranzacţia se va încheia, cel mai probabil, la sfârşitul celui de-al treilea trimestru al anului.

Kolomoisky a oferit CME şi opţiunea de a-i vinde restul de 51% din acţiuni, pentru 300 de milioane de dolari. Opţiunea poate fi exercitată într-un an de la încheierea tranzacţiei.

"CME este una dintre cele mai puternice şi cele mai respectate reţele TV din Europa. Sunt încântat să iau parte la evoluţia Studio 1+1 Group. Pe măsură ce economia din Ucraina începe să-şi revină, operaţiunile noastre vor avea cea mai rapidă creştere din portofoliul CME", a spus Igor Kolomoisky, al doilea cel mai bogat om din Ucraina şi un mare colecţionar de artă.

"Sunt foarte încântat de parteneriatul cu Igor Kolomoisky, care ne va permite să continuăm dezvoltarea operaţiunilor în Ucraina şi care ne va aduce lichidităţi. Această investiţie confirmă previziunile noastre că operaţiunile din Ucraina vor fi un motor puternic pentru CME", a spus, la rândul său, Adrian Sarbu, preşedinte şi COO al CME.

În martie 2009, grupul Time Warner a făcut o investiţie de 241,5 milioane de dolari în CME, în schimbul căreia a primit 31% din acţiunile grupului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite