New York Times a renunţat să mai vândă Boston Globe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul american de presă New York Times a anunţat, ieri, că nu mai vinde publicaţa Boston Globe, motivând că ofertele primite nu merită tranzacţia, relatează AFP.

La începutul lunii iunie, reprezentanţii Boston Globe au anunţat că New York Times, proprietarul publicaţiei din 1993, era în căutarea unui cumpărător.

Confruntat, ca restul presei americane, cu o diminuare drastică a veniturilor din publicitate, cu o erodare a difuzării şi cu migrarea cititorilor fideli către site-urile web,  Boston Globe, cu o istorie de 137 de ani, a pierdut 50 de milioane de dolari anul trecut şi se aşteaptă la o pierdere de 85 de milione de dolari în acest an, potrivit  New York Times.

În timpul verii, angajaţii cotidianului Nouvelle-Angleterre au acceptat sacrificii salariale şi finanţele s-au mai redresat, până în punctul în care `"Arthur Sulzberger, preşedintele consiliului de administraţie, a spus salariaţilor de la Globe că grupul nu este obligat să vândă, dacă preţul nu este satisfăcător", relatează New York Times.

Sulzberger, într-un memo adresat salariaţilor de la Boston Globe, a  subliniat că se aştepată, totuşi, să se departă de un cotidian local, Worcester Telegram & Gazette.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite