Reţeaua BBC trece prin restructurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BBC Vision, compania care deţine BBC1, BBC2, BBC3 şi BBC4 trebuie să găsească soluţii pentru a reducă bugetul de cheltuieli cu 7,5%. Bal Samra, directorul operaţional al BBC Vision a spus că toate canalele este evaluat în vederea realizării acestor economii.

Acest anunţ vine după ce, săptămâna trecută, publicaţia „MediaGuardian“ a dezvăluit că BBC intenţionează să reducă salariile unora dintre prezentatorii care câştigă mai mult de 100.000 de lire sterline pe an cu 25%.  

Aceste economii fac parte din planul de a reduce un miliard de lire sterline, din cheltuielile posturilor TV, în următorii cinci ani. Planul de eficientizare a început încă din 2008, când compania care operează televiziunile a realizat o economie de 50 de milioane de lire sterline.

Aceste decizii sunt criticate de şefi ai televiziunilor comerciale, care nu înţeleg aceste măsuri mai ales că postul public britanic nu a raportat pierderi prea mari din publicitate.

În acelaşi timp, posturile comerciale au avut diminuări ale bugetelor de publicitate de până la 15%. În plus, BBC câştigă anual, din abonamente, 3,4 miliarde de lire sterline.

BBC nu este singurul post public care ia aceste măsuri de eficientizare. Postul public francez, France Television a anunţat săptămânile trecut că vor să disponibilizeze 900 de angajaţi până în 2012.

DEZACORD

Şefii televiziunilor comerciale critică aspru procesul de eficientizare al BBC pe motiv că se va pierde din calitatea programelor. Aceştia cred că postul public din Marea Britanie are câştiguri consistente din abonamente, care ajung până la 3,4 miliarde de lire sterline pe an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite