Audienţele de vară au intrat la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Audienţele de vară au intrat la apă
Audienţele de vară au intrat la apă

Începe să se simtă că a venit vara în rândul televiziunilor, ale căror audienţe din iunie au fost în scădere faţă de luna mai.

Realitatea TV a fost surpriza acestei luni, sărind pe locul al treilea în clasamentul celor mai urmărite posturi TV. Postul de ştiri al trustului Realitatea-Caţavencu a fost urmărit în medie de 114.000 de telespectatori pe minut, având o creştere de 12,9%.

În acelaşi timp, audienţa Realitatea TV din prime-time (intervalul orar 18.00 – 23.00) a fost de 167.000 de persoane din mediul urban pe minut, mai mare cu 22%.

În schimb, televiziunile generaliste au avut mai puţini privitori în luna iunie. Liderul incontestabil în clasamentul audienţelor rămâne Pro TV, care a avut o audienţă medie la nivel urban de 278.000 de telespectatori pe minut.

Acesta a pierdut 26.000 de telespectatori în luna iunie faţă de mai. Al doilea clasat este postul TV al trustului Intact, Antena 1, care a avut luna trecută 224.000 de privitori, cu 35.000 mai puţini decât în mai. 

Otv pierde teren

OTV este într-un declin continuu. Dacă anul trecut Dan Diaconescu încă mai lua ochii privitorilor cu faimosul caz Elodia, în acest an, nici măcar cearta cu Luis Lazarus n-a reuşit să-i mai aducă puncte de rating. De la poziţia a cincea, pe care o ocupa în iunie anul trecut, televiziunea de garsonieră a ajuns pe locul al zecelea, pierzând mai bine de jumătate dintre telespectatori.

Postul public de televiziune este al şaselea clasat, cu o audienţă medie, la nivel urban, de 88.000 de telespectatori, cu 10.000 mai puţini. Declinul audienţei a fost şi în acest caz de aproximativ 50% comparativ cu aceeaşi lună din 2008.

Audienţa postului sportiv GSP TV s-a prăbuşit în luna lui cireşar cu 52,8%. Acest declin este explicabil prin faptul că la începutul lui iunie s-au încheiat meciurile din campionatul intern, pe care GSP TV le difuzează.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite