Aproximativ 400 de angajaţi ai MySpace vor rămâne fără slujbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua de socializare MySpace a anunţat că va concedia aproximativ o treime din angajaţi, adică aproape 400 de persoane. Conducerea MySpace a decis să ia această măsură pentru a reduce costurile şi a face faţă competiţiei, informează BBC News.

Astfel, divizia aflată în dificultate financiară a companiei News Corporation, deţinută de mogulul media Rupert Murdoch, va rămâne cu numai 1.000 de angajaţi.

"Înţeleg că aceste schimbări sunt dureroase pentru mulţi, dar sunt necesare pentru cultura şi performanţa companiei pe termen lung"
, a declarat, potrivit NewsIn, directorul MySpace, Owen Van Natta.

Compania MySpace, care are aproximativ 125 milioane de utilizatori, a fost afectată de popularitatea reţelelor rivale precum Facebook şi Twitter.

Un studiu realizat de Knowledge Networks arată că reţelele de socializare nu pot reprezenta canale profitabile pentru transmiterea mesajelor publicitare, pentru faptul că mai puţin de 5% dintre utilizatori îşi iau, în mod frecvent, informaţii despre anumite produse din aceste medii online.

Facebook, care obţine câştiguri din publicitatea online, se foloseşte de poziţia dominantă avută în cadrul site-urilor de socializare pentru a atrage investitorii, în contextul condiţiilor dure de pe piaţa pentru reclamele online.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite