Site-ul „Adevărul“, peste un milion de vizitatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Site-ul „Adevărul“, peste un milion de vizitatori
Site-ul „Adevărul“, peste un milion de vizitatori

Varianta online a ziarului de calitate numărul unu în vânzări a atins un nou record al cititorilor unici în luna octombrie. Publicaţia online adevarul.ro şi-a consolidat poziţia de lider al site-urilor ziarelor de calitate, fiind accesată luna trecută de 1.087.076 de utilizatori unici.

În octombrie anul trecut, site-ul ziarului „Adevărul“ avea 432.085 de vizitatori unici, iar într-un singur an numărul acestora a crescut cu 151%. Cu alte cuvinte, adevarul.ro a câştigat luna trecută aproape 140.000 de cititori faţă de octombrie 2008. Mai mult, site-ul a înregistrat o creştere de 14,6% a numărului de vizitatori, comparativ cu septembrie.

Este cea mai puternică evoluţie din segmentul site-urilor publicaţiilor de calitate. Iar această creştere a fost influenţată de schimbările prin care a trecut în ultimul an site-ul „Adevărul“. Una dintre ele este redacţia care se ocupă de online şi care asigură fluxul informaţional 24 de ore din 24. La aceasta se adaugă şi secţiunile speciale cu ştiri locale din 31 de oraşe.

Proiectele speciale, audienţe mari

O bună parte a audienţei adevarul.ro a fost datorată proiectelor speciale. Unul dintre cele mai succes proiecte a fost luna trecută concursul „Înapoi în comunism“. Peste 300 de fotografii au fost încărcate pe site de către cititori, iar această secţiune a fost vizualizată, potrivit informaţiilor interne, de 800.000 de ori.

Mai mult, proiectul special „Sfârşitul lui Ceauşescu“ a atras luna trecută 237.967 de afişări. Interviul cu fostul preşedinte al României Emil Constantinescu a atras aproape 15.000 de vizualizări. Alte evenimente care au fost magneţi ai audienţei pe site-ul adevarul.ro au fost căderea Guvernului Boc, dar şi lansarea topului „Forbes 500 miliardari“.

Cotidianul.ro, creştere de doar 0,32%

Site-ul evz.ro a ajuns luna trecută la 934.208 vizitatori unici, potrivit datelor Studiului de Audienţă şi Trafic Internet (SATI), poziţionându-se pe locul al doilea în clasamentul paginilor de internet ale ziarelor de calitate. Site-ul trustului elveţian Ringier a reuşit să depăşească pragul de un milion de unici în luna iulie. Însă după acest moment, publicaţia online a suferit o cădere abruptă, pierzând aproape 200.000 de cititori de la o lună la alta.

La rândul său, gandul.info a avut în octombrie o creştere modestă de doar 2% faţă de luna precedentă. Astfel, varianta online a ziarului „Gândul“ a ajuns să fie vizitată de 848.532 de unici. Vârful de audienţă a fost înregistrat în luna martie, când 927.012 de persoane au accesat site-ul.

Site-ul jurnalul.ro a înregistrat 766.188 de vizitatori unici, în creştere cu 41% faţă de septembrie. Această evoluţie puternică s-a datorat în principal mediatizării agresive pe televiziunile trustului Intact a proiectului „Mişcarea de rezistenţă“.

Site-ul cotidianul.ro a avut o evoluţie de doar 0,32%. După venirea lui Cornel Nistorescu la şefia ziarului şi după ce mai mulţi comentatori au renunţat să mai scrie pentru publicaţie, numărul vizitatorilor unici a scăzut cu peste 30%. Adică a pierdut 231.431 de unici de la o lună la alta. Site-ul ziarului „România liberă“ a câştigat luna trecută 62.505 vizitatori unici faţă de septembrie. Cu toate acestea, site-ul nu a reuşit să atingă nici măcar o jumătate de milion de unici.

Înapoi în comunism, 800.000 de afişări

Concursul „Înapoi în comunism“ a fost unul dintre cele mai de succes proiecte. Peste 300 de fotografii au fost încărcate pe site de către cititori, iar această secţiune a fost vizualizată de 800.000 de ori.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite