Spotul publicitar pentru „Adevărul“ este legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis ieri, în urma unei sesizări venite din partea „Jurnalul Naţional“, că spotul publicitar pentru cotidianul „Adevărul“ nu încalcă legislaţia audiovizualului şi că poate fi difuzat în continuare.

 „Jurnalul Naţional“ a sesizat CNA spunând că îndemnul din reclamă, „Citeşte «Adevărul». Ziarul quality nr. 1 în România“, nu ar fi în conformitate cu datele de audienţă ale publicaţiilor, menţionând că ziarul din trustul Intact are mai ­mulţi cititori decât „Adevărul“.

În replică, Hadrian Mateescu, director executiv Adevărul Holding, a spus că, în funcţie de vânzări, „Adevărul“ depăşeşte „Jurnalul Naţional“.

„Considerăm că mesajele din campaniile publicitare reflectă fidel realitatea din piaţă, iar «Jurnalul Naţional» încearcă, aşa cum a făcut-o în repetate rânduri în acest an, să ascundă cititorilor şi clienţilor de publicitate evoluţia cifrelor de vânzări auditate sub egida BRAT (n.r. - Biroului Român de Audit al Tirajelor), din ultimul an de zile, cifre care-i sunt total defavorabile“, a declarat Mateescu, citat de Mediafax.

În urma discuţiilor, CNA a stabilit că reclama pentru „Adevărul“ este legală  şi că plângerea înaintată de „Jurnalul Naţional“ nu este fondată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite