Cele mai piratate filme în anul 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mersul la cinema costă: biletul, locul de parcare, punga de popcorn şi paharul de Cola. Mai bine îţi iei o bere din frigider şi descarci un film de pe torrente! Conform topului realizat de Forbes.com, cei mai activi cinefili care descarcă ilegal filme sunt puștii tocilari și amatorii de benzi desenate

Iată cele mai „vânate" filme ale anului trecut:

1. WATCHMEN

Lansat în martie 2009, filmul SF prezintă aventurile unui grup de supereroi implicaţi într-un conflict fictiv între SUA şi URSS. (Acţiunea se petrece în anul 1985.) În cinematografele din întreaga lume, „Watchmen" a avut încasări de 183 milioane de dolari, sub aşteptările producătorului DC Comics. Filmul a avut 13.100.000 de descărcări.

image

   2. THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON

Filmul a câştigat trei premii Oscar (machiaj, scenografie şi efecte vizuale), ratând premiul pentru cel mai bun film al anului 2009. A acumulat încasări de 333 milioane de dolari. Deşi a pierdut cursa pentru cel mai bun actor, Brad Pitt se poate consola cu locul doi... în topul filmelor piratate.

image

3. YES MAN

Comedia îl are în prim-plan pe talentatul actor Jim Carrey, care joacă rolul unui bărbat blazat, în pragul divorţului. El decide să răspundă afirmativ („Yes!")  la toate provocările vieţii, fără să se opună sau să se revolte. Filmul a avut încasări la nivel mondial de 224 milioane de dolari.

image

4. TWILIGHT

Chiar dacă povestea de dragoste dintre o tânără muritoare şi un vampir carismatic pare fumată, filmul a avut priză în special la adolescenţi. În ciuda nivelului ridicat de piratare, producţia a adus venituri de 382 milioane de dolari, cu mult peste aşteptările producătorului Maverick Films.

image

5. FAST AND FURIOUS

Este un film care-i lipeşte pe pasionaţii de automobile tunate şi adrenalină de monitoarele calculatoarelor. Cel de-al patrulea film din seria „Fast&Furious" a avut încasări de 343 milioane de dolari, fapt care i-a determinat pe producători să înceapă filmările pentru a cincea serie. Staţi pe-aproape! 

image

6. GRAN TORINO

Filmul a fost produs şi regizat de Clint Eastwood, care a apărut pentru ultima oară în carieră (potrivit anunţului său) într-un rol principal. A avut succes în box-office, cu încasări de 263 milioane de dolari, fiind lăudat şi de criticii de film. Poate că unii cronicari chiar l-au descărcat de pe torrente!  

image

 7. MARLEY AND ME

Scenariul filmului are la bază cartea cu acelaşi nume a lui John Grogan. Marley&Me a avut un succes fulminant, cu încasări-record de 14,75 milioane de dolari chiar în ziua lansării, de Crăciun. Producţia care a avut-o în rolul principal pe Jennifer Aniston a câştigat în cinematografe 244 milioane de dolari.

image

8. SLUMDOG MILLIONAIRE

Producţia britanică a câştigat şapte premii Oscar la ediţia de anul trecut. Are în prim-plan un tânăr indian sărac, care ajunge să câştige concursul „Vrei să fii miliardar". În box-office, filmul a atins 360 milioane de dolari. Ca să-i încurajăm pe piraţi: descărcaţi-l, are şi patru Premii Globul de Aur! 

image

 9. BOLT

Bolt a fost animaţia cu cel mai mare succes anul trecut, când a obţinut încasări de 292 milioane de dolari din vânzările de bilete. Vocile lui John Travolta şi Miley Cyrus au fost şi pe placul publicului neplătitor. Producătorul Walt Disney este mulţumit, în ciuda piratării; şi-a scos banii!

image

10. AUSTRALIA

Filmul nu a reuşit să surclaseze cea mai populară producţie australiană din toate timpurile, „Crocodile Dundee", deşi a avut pe afiş două nume grele: Nicole Kidman şi Hugh Jackman. Totuşi, producătorii nu se pot plânge de încasările care s-au ridicat la 211 milioane de dolari.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite