Supremaţia nestematelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2011, lumea bijuteriilor pare să fie construită în jurul pietrelor preţioase. Cuarţul, morganitul şi peridotul sunt noile pietre semipreţioase care înlătură diamantele în acest an din preferinţele designerilor de bijuterii.

Cunoscătorii vor spune că nu este nimic nou, însă ineditul vine din aducerea în prim-plan a pietrelor semipreţioase, precum morganitul, cuarţul, peridotul sau turcoazul, şi trecerea în planul doi a diamantelor sau safirelor, care funcţionează mai degrabă ca nişte „reflectoare" menite să dea mai multă strălucire noilor staruri. Tendinţa are atât raţiuni economice, cât şi de fashion, pentru că ar fi fost nevoie de multe Golden Jubilee, Incomparable şi Star of ­India la un loc pentru a putea realiza o colecţie cu inele de cocktail.

Inele de vară

Noile colecţii împacă şi moda, şi buzunarul, dar mai ales simţul estetic, pentru că designerii au reuşit să obţină nişte opere de artă în miniatură prin alăturarea de pietre semipreţioase şi preţioase. De exemplu, noile creaţii Piaget, brand care a readus inelele de cocktail în trend şi care în fiecare an găseşte surse din inspiraţie pentru piesele care pe vremuri proclamau independenţa şi emanciparea femeilor.

Noile creaţii Piaget, brand care a readus inelele de cocktail în trend



În 2011, Piaget a privit către un domeniu foarte la îndemână - cocktailurile colorate şi vesele care răcoresc serile de vară. Inelele gourmet, fructate, translucide, strălucesc cu un şarm pe care numai vara îl poate avea. Astfel, pe o plajă de la Mediterană, poţi savura un cocktail Mai Tai cu morganit roz sau nectarul aquamarinului Blue Sea, te poţi răcori cu peridotul şi cuarţul galben cu aromă de Lemon Fizz sau te poţi îndulci cu un Raspberry Daiquiri cu rubelit fructat.

Meniul de coctail propus de Piaget are nu mai puţin de 18 variante, care mai de care mai colorate şi mai strălucitoare. Amatoarele de cocktailuri mai inedite şi mai complicate vor fi cu siguranţă fascinate de Trio Kiss, un model haute joaillerie care include trei safire de 4,13 carate, 26 de briliante, 14 tsavorite, 5 safire roz în formă de pară, 12 diamante galbene şi 27 de rubine. Sau de Tutti Frutti, unde întregul joc de pietre a fost realizat în jurul unui rubelit de 7,61 carate care este pus în valoare de zeci de pietre preţioase sau semipreţioase ca diamante, smaralde, safire, ametiste sau citrine. Cocktailurile legendare transformate în piese haute joaillerie devin unice prin alegerea pietrelor, care le conferă şarm şi unicitate.

Aurul roz, must have

image

Colecţia include cercei cu forme neregulate



Dacă Piaget a fost inspirat de băuturile de la malul mării, Pomellato şi-a imaginat un dans preţios al pietrelor, în „Tango", cea mai nouă colecţie a brandului italian. Colecţia include brăţări, cercei, inele şi coliere, cu forme neregulate, în spiritul care a consacrat brandul. Brăţara din aur roz este „pavată" cu diamante maro de dimensiuni diferite, iar straturile se întrepătrund ca ­într-un tangou pasional.

Motivul, care reinterpretează tradiţia lanţurilor, atât de dragă designerilor Pomellato, se regăseşte şi în cazul inelelor. Pomellato pare să fie într-o dispoziţie romantică în această perioadă, tendinţă demonstrată şi de colecţia „Love at first sight", care te ia prin surprindere şi te cucereşte tot datorită pietrelor foarte colorate, care tronează în inele şi coliere. Evident, în stilul casei, pietrele, printre care garnet, opal, topaz albastru, peridot sau ametist, au forme neregulate şi sunt puse în valoare de diamante. 

Şi Zoccai, compania care a început să creeze bijuterii la Veneţia în 1839 ca un mic atelier al unui aurar, mizează pe puterea de seducţie a pietrelor, pe care le transformă în vedetele colecţiei din 2011. Zoccai se bazează nu numai pe valoarea lor estetică, ci şi pe energiile pozitive ale terapiei prin pietre. Designerii Zoccai au ales pentru noua colecţie pietre opace, în forme neobişnuite. 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite