VIDEO O româncă şi-a făcut un business din tehnicile agenţilor FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Stroe predă tehnicile agenţilor federali
Mihaela Stroe predă tehnicile agenţilor federali

Mihaela Stroe aplică tehnicile agenţilor federali americani în cursurile sale de interpretare a gesturilor. Ea predă acum un limbaj pe care îl vorbim cu toţii, dar pe care îl înţeleg doar iniţiaţii.

O bătaie din picior, o mişcare involuntară a sprâncenelor sau o privire fugară pot fi indicii suficiente pentru a anula sau a renegocia o afacere de milioane de euro. Limbajul gestual, pe care îl „vorbim" cu toţii din naştere, dar îl înţeleg doar iniţiaţi, este materia pe care Mihaela Stroe o predă cursanţilor ei. Consultantul în vârstă de 32 de ani aplică tehnicile agenţilor federali americani în cursurile sale de interpretare a gesturilor.

Doctorand în ştiinţe sociale şi comunicare nonverbală, Stroe este din 2003 asociatul în Romania al profiler-ului FBI Joe Navarro care, după 25 de ani de expertize psihologice în cadrul Biroului federal american, a devenit consultant independent. Absolventă a Facultăţii de Sociologie şi a unui master în comunicare de la Universitatea din Bucureşti, Mihaela Stroe s-a specializat în comunicare nonverbală în Italia.

Interesul pentru acest domeniu, studiile şi experienţa împărtăşită de profilerul american i-au permis Mihaelei Stroe să pună bazele unui curs pentru profesioniştii interesaţi de interpretarea corectă a gesturilor, mai ales în negocierile de afaceri.

Este relevantă în acest sens experienţa prin care a trecut Joe Navarro când, la negocierea unui contract intre două companii, el a observat cum avocatul unei părţi şi-a ţuguiat buzele pentru o fracţiune de secundă în timp ce citea o clauză. Navarro a oprit negocierea şi s-a dovedit apoi că acea clauză, dacă rămânea neschimbată, ar fi adus pierderi de milioane de lire sterline.

Asemenea „lecţii" le sunt utile clienţilor companiei Acta Nonverbal, printre care se numără oameni de afaceri, persoane publice, jucători profesionişti de poker sau angajaţi ai serviciilor private de securitate. Dacă până acum doi ani, o parte din clienţi era atrasă doar de exotismul comunicării non-verbale, cei de acum ştiu că investesc în propria lor carieră. „Ceea ce nu este rău deloc," spune Mihaela Stroe. Acum are de-a face numai cu profesionişti hotărâţi, care ştiu bine ce vor. Ca şi cum ar fi agenţi FBI.

Citiţi mai multe despre tehnicile agenţilor FBI aplicate de Mihaela Stroe în numărul 26 al revistei Forbes România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite