Sparge ghinionul investiţiilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă ordine economică, dar aceleaşi alternative de plasamente: asigurări, depozite şi acţiuni. Fereşte-te de scenariile care îţi garantau câştiguri şi aplică o nouă grilă pentru investiţiile tale.

Cum ar fi dacă ar exista o strategie universal valabilă care să pună la adăpost investiţiile, în orice condiţii de piaţă? Brokerul de asigurări Viorel Vasile (35 de ani) zâmbeşte gândindu-se la o astfel de utopie. Dar este ferm convins că ghinionul investiţiilor poate fi spart cu o solidă cultură investiţională, fler, răbdare şi un dram de noroc.


Cu aproape 300.000 de euro economisiţi şi cu peste zece ani vechime pe piaţa financiară românească, Vasile se gândea, în toamna anului trecut, să intre în forţă pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Cotaţiile acţiunilor tranzacţionate i se păreau atractive, iar brokerul personal îi şi configurase deja un viitor luminos portofoliului său, care ar fi urmat să fie construit, în cea mai mare parte, pe titluri SIF (Societăţi de Investiţii Financiare). A ezitat să cumpere, deşi randamentele bursiere ale anilor trecuţi  dublaseră cu succes valoarea portofoliilor a mii de investitori de pe piaţa românească. A ezitat şi a câştigat. Cutremurul financiar produs de prăbuşirea sistemului financiar american l-a prins cu economiile departe de piaţa alunecoasă a acţiunilor.

Citeşte mai multe pe această temă în numărul 19 al revistei Forbes România, la chioşcuri din data de 30 noiembrie

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite