Mizează pe o poliță de asigurare cu ofertă limitată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă faci parte din categoria investitorilor conservatori, mizează pe asigurări index-linked. Sunt poliţe complexe care îţi garantează capitalul investit. Oferta este, însă, limitată!

Alexandra Ionescu este relaxată. Nimic nu se compară cu sentimentul unei investiţii garantate. A reuşit să evite recesiunea care a făcut ravagii în portofoliile de asigurări de viaţă cu investiţii ale celor aproximativ 70.000 dintre clienţii companiilor care funcţionează pe piaţa autohtonă.

În toamna anului trecut şi-a plasat o parte din economii într-o poliţă care presupune un contract pe termen mediu şi îmbină componentele clasice ale unei asigurări cu investiţii pe piaţa de capital. Principalul avantaj al acestei poliţe: garantarea la scadenţa contractului a returnarii capitalului investit plus un randament minim garantat, diferit pentru investitia în euro sau pentru cea în lei. Alexandra (29 de ani), director de retail la o companie de brokeraj, a ales un produs relativ nou pe piaţa de asigurari din Romania. "Produsul este oferit pe o perioadă de 7-10 ani şi se potriveşte aşteptărilor mele, adică un randament crescut al economiilor". Dar este o poliţă nerecomandată celor care ştiu că vor avea nevoie de bani lichizi în viitorul apropiat.

Pentru a investi într-o asigurare index-linked trebuie să ai cunoştinţe financiare solide. Care este diferenţa dintre o asigurare unit-linked şi un astfel de produs? „Clientul trebuie să înteleagă un index bursier. De cealaltă parte, polita unit-linked nu e legată de nici un index, ci numai de performanţa fondului" explică Virgil Şoncutean, Allianz Group OPEX.

Citiți articolul integral în numărul 23 al revistei Forbes România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite