Simplifică-ţi viaţa cu ajutorul telefonului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stiri financiare zilnice, cotatii bursiere la minut, evidenta ratelor lunare, plus un ocean de cifre importante. Daca te simti coplesit de ele, paseaza responsabilitatea catre ...propriul telefon!

,,Opt aplicatii financiare pentru telefonul mobil vor scoate lumea din criza" - aceasta era stirea care, la sfârsitul lunii aprilie, facea înconjurul lumii. Asa sa fie oare? Conform Bancii Mondiale, 60% dintre locuitorii planetei au acces la un telefon mobil, dar cum ar putea micul dispozitiv dotat cu ecran si butoane sa scoata lumea din haul recesiunii?

Robert Rosenberg, presedintele companiei Insight Research Corporation, a elaborat studiul de piata în urma caruia s-a ajuns la neasteptata concluzie. ,,Sistemul financiar mondial va iesi mai puternic integrat din aceasta criza, iar aplicatiile financiare disponibile pe telefon vor fi un factor de baza al revenirii economice", afirma Rosenberg.

Pentru a-ti gestiona mai usor finantele, nu ai însa neaparata nevoie de cele opt programe minune. Pâna când acestea vor aparea ca sa-ţi faca viaţa mai uşoara, ai deja câteva sute de aplicatii din care sa alegi pentru a-ti simplifica viata...financiara. Tudor Cernica, Head of Sales Capital Markets al BRD Groupe Société Générale traieste, zilnic, printre patru monitoare deschise non-stop pe programe de date financiare, cotatii în timp real sau indicatori economici si ai pietei de capital.

Cu toate astea, telefonul mobil ramâne ,,prietenul de nadejde". ,,Cel mai important lucru este sa-ti definesti orizontul investitional si sa filtrezi ceea ce te intereseaza si ce nu", afirma acesta. Aici intervin aplicatiile financiare, care te ajuta sa selectezi ce este important si sa nu-ti mai pierzi vremea cu ,,balastul" informational cu care esti bombardat zilnic.

Citeste mai multe despre acest subiect în numarul 14 al revistei Forbes România, la chioscuri din 21 septembrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite