Varşovia sau Viena pentru FP?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa de la Viena şi cea din Varşovia se luptă în declaraţii pentru a atrage Fondul Proprietatea. Miza nu este însă doar emitentul Fondul Proprietatea, care înseamnă rulaje şi deci comisioane pentru piaţa ce-l va câştiga, cât mai ales statutul de „lider regional" pe care cele două burse şi-l dispută tot mai aprig în ultimii ani.

Acţionarii vor fi chemaţi să voteze listarea Fondului, pe Bursa de la Varşovia, până la finele acestui an, potrivit declaraţiilor făcute de Greg Konieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea: „Ne aşteptăm ca AGA în care vom cere aprobarea acţionarilor pentru listarea secundară a Fondului la Bursa din Varşovia să aibă loc până la sfârşitul anului 2011", răspundea Greg Konieczny întrebărilor transmise de „Forbes România". Pe măsură ce turbulenţele de pe pieţele financiare internaţionale se accentuează, iar momentul votului acţionarilor se apropie, brokerii privesc evenimentul cu tot mai multă atenţie!

Cea de-a doua listare capătă tot mai multă importanţă, tensiunea creşte, disputa dintre cele două pieţe capătă amploare, iar brokerii români se găsesc prinşi la mijloc, fiindu-le dificil să aprecieze care dintre cele două pieţe ar fi o destinaţie mai bună pentru cel mai mare fond din România. O variantă de compromis, care să pună în competiţie directă cei doi operatori, printr-o listare consecutivă pe ambele pieţe, ar fi însă cel mai bun mod de a obţine maxim de beneficii pentru FP şi piaţa de capital românească!

Pachet special

„100 idei geniale“ Începând din 3 octombrie, revista „Forbes România“ lansează o colecţie de opt volume din seria „100 idei geniale“. Acestea pot fi achiziţionate împreună cu revista „Forbes România“ la un preţ special de 14,99 lei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite