Supliment FORBES TRAVEL: Vacanţa ca un spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suplimentul „Forbes Travel“, distribuit gratuit împreună cu numărul 32 al revistei „Forbes România“, îţi propune 50 de escapade exclusiviste. „Forbes România“ îţi predă lecţia luxului. Ce transformă o vacanţă obişnuită într-o aventură de neuitat?

Cea mai scurtă cale de a schimba statutul de om de afaceri constrâns de cei patru pereţi ai biroului cu acela de explorator care are lumea la picioare este una singură: o călătorie.

Pentru că vacanţele memorabile nu sunt concedii, ci aventuri care ne schimbă perspectiva asupra vieţii, gusturile şi chiar şi obiceiurile zilnice, Forbes România a strâns laolaltă 50 de destinaţii surprinzătoare şi puţin bătute, din Polonia şi până în îndepărtatul Macao.

Le-am testat înainte, ca să-ţi spunem şi micile secrete pe care nu le găseşti în niciun ghid turistic! Multe dintre locurile pe care ţi le propunem sunt destinaţii pe care le poţi include şi pe harta călătoriilor tale de afaceri, cu condiţia să cauţi şi acele străduţe înguste, sate vechi de mii de ani şi temple care cresc în umbra zgârie-norilor. Ai putea avea surpriza să descoperi multe despre lume dar şi despre tine însuţi.

Secrete şi show

Indiferent dacă-ţi planifici un sejur exotic sau doar mici momente de relaxare într-o călătorie de afaceri, este bine să ştii să anticipezi riscurile, mai ales când există un vulcan care-şi face de cap. Managerul Cristian Fugaciu a simţit-o pe propria piele, când s-a trezit „sechestrat" în Londra fără cărţi de credit sau bilet de avion.

George Rusu, preşedintele primei companii de turism de afaceri din România, îţi dezvăluie din proprie experienţă reperele - şi mai ales semnalele de alarmă! - ale unei vacanţe exclusiviste, precum şi asemănările dintre o călătorie de afaceri şi o investiţie în toată regula.

Îţi prezentăm cotloanele secrete ale Europei, continentele care au dăruit lumii conceptul de „show", precum şi bătrâna Asie cu înveliş high-tech.

Dacă memorialul lui Chiang Kai-Shek din Taiwan, hanokurile sudcoreene din inima Seulului sau un sat pescăresc din China de acum... 1700 de ani ţi se par prea îndepărtate, ai de ales, printre altele, între „Cercul de Aur" al Islandei, staţiunea georgiană Batumi sau cel mai bine-păstrat secret al Italiei: Ravenna.

Din cele două Americi, am extras locurile care-ţi rezervă experienţe de divertisment unice în lume: salonul Rojo Tango din Buenos Aires, festivalul Cervantino din Guanajuato, Mexic sau un Montagne-Rousse înalt cât un bloc de 30 de etaje, din Sandusky, SUA. Printre cele 50 de locuri de neuitat se mai află Memphisul lui Elvis Presley, Riviera Maya, figurinele de bronz din Bratislava, Hawaii sau Labirintul de la Chartres.

Evadare din cotidian

Orice destinaţie ai alege, trebuie să fii gata să ieşi din monotonie şi să înveţi ceva nou, prin urmare am selectat şi o serie de vacanţe interactive în care poţi deveni expert în tango, artă culinară italiană sau... tuns oi. Nu poţi trece cu vederea nici spectaculoasele aeroporturi construite asemeni unor galerii de artă contemporană pe care ţi le prezentăm, nici locaţiile în care actorii tăi preferaţi au jucat scene rămase în istoria cinematografiei.

În final, Forbes România îţi propune o definiţie inedită a exclusivismului. Fii „exclusivist" alegând tot ce este mai bun din ţările prin care te poartă paşii şi savurând fiecare apus de soare, prăjitură tradiţională sau străduţă de acum o sută de ani. Dacă ai curaj să te aventurezi pe cărările mai puţin bătătorite, vei avea surpriza să descoperi „spectacolul" lumii acolo unde te aştepţi mai puţin.

Adevăratul exclusivism

Conform lui George Rusu, preşedinte ProTours, exclusivismul este un ritual ce nu poate fi standardizat: ,,Exclusivismul nu se afişează în fereastra agenţiei de turism, aşteptând ca omul să intre şi să spună: «Vreau şi eu nişte exclusivism din-ăsta »".

Mai puteţi citi în numărul 32 al revistei „Forbes România":

Decăderea clasei de mijloc. Clasa de mijloc se află în pericolul dezintegrării. Reuşise să se formeze cu greu, dar măsurile economice luate de guvern, lipsa oricărei perspective şi degradarea nivelului de trai o apropie de pragul sărăciei şi o împing pe drumul emigrării. Efectul asupra economiei va fi unul dur şi de durată.

A doua recesiune? Mare tensiune pe pieţele financiare! Măsurile de austeritate anunţate de tot mai multe state europene pun în pericol relansarea creşterii economice a Bătrânului Continent. De la o criză în formă de V se prefigurează una de tip W.

La a doua ieşire. Dumitru Becşenescu a vândut recent o companie de gaz lichefiat unui grup italian. Este al doilea exit al antreprenorului vâlcean în ultimii doi ani, pe o piaţă a fuziunilor şi achiziţiilor semiîngheţată. Noroc sau  strategie?

Active de refugiu. Renunţaţi la valutele emergente şi cumpăraţi dolari, aur şi bonduri germane! Acestea sunt tranzacţiile câştigătoare, în cazul ruperii zonei euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite