Strategii câştigătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strategia de investiţii face diferenţa dintre jucător şi investitor la Bursă, dar mai mult decât atât, poate face diferenţa dintre câştigător şi perdant.

Indiferent cât de rudimentar este construit, orice sistem de tranzacţionare este de preferat deciziilor „după ureche”, şi poate reduce semnificativ numărul, dar mai ales valoarea ordinelor păguboase. Începeţi prin a vă stabili o limita maximă de pierdere, şi nivelul de câştig care să vă mulţumească, înainte de a intra efectiv în piaţă. Marcaţi profitul la plus 3%, şi lichidaţi obligatoriu poziţiile deschise la un minus de cel mult 1,5%. Este cea mai simplă regulă pentru speculatorii ce fac tranzacţii intra-day la Bucureşti.

 Dacă nu sunteţi un speculator „pur sânge“, ci unul de portofoliu, este indicat să intraţi şi să ieşiţi din piaţă treptat. Vă va fi mai uşor să luaţi decizii, când piaţa dă semne de slăbiciune. Trebuie să împărţiţi portofoliul în două sau (după caz) trei categorii: acţiuni de vândut rapid la orice preţ, acţiuni de vândut la media pieţei pe o perioadă de mai multe zile, şi (eventual) acţiuni de vândut treptat, pe momente de vârf ale pieţei.

Nu în ultimul rand, menţineţi-vă o rezervă de cash în portofoliu de cel puţin 10% din valoarea acestuia. Indiferent de cât de activ sunteţi, veţi avea astfel posibilitatea de a profita de mişcările şi oportunităţile pe termen scurt .
Sunt doar câteva reguli simple, dar, dacă jucaţi respectând limitele pe care vi le-aţi impus, veţi fi feriţi de căderea în capcanele lăcomiei sau speranţei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite