Secretele miliardarilor, cu „Forbes România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul volum din seria „101 Idei Geniale“ conţine sfaturi din domeniul vânzărilor
Primul volum din seria „101 Idei Geniale“ conţine sfaturi din domeniul vânzărilor

Pe parcursul a opt ediţii, „Forbes România“ va aduce în premieră volumele din seria „100 Idei Geniale“ care vorbesc despre experienţa unor oameni de afaceri celebri.

Începând de azi, cele opt volume ale colecţiei „100 Idei Geniale" pot fi achiziţionate împreună cu revista „Forbes România" la un preţ special de 14,99 lei. Sfaturile oamenilor de afaceri de succes au fost întotdeauna căutate de cei interesaţi de autoperfecţionare şi chiar dornici să pornească pe drumul antreprenoriatului.

Perioada de criză a adus un plus de valoare cărţilor care pornesc de la exemplul unor giganţi precum Steve Jobs, Richard Branson, Warren Buffett sau Bill Gates, aceştia fiind exponenţii unei generaţii de antreprenori care a ştiut să înveţe din propriile greşeli şi să se dezvolte în orice climat economic.

Sfaturi de la cei mai buni

Pentru a veni în ajutorul micilor antreprenori sau al oamenilor interesaţi să-şi perfecţioneze cunoştinţele în domeniul afacerilor sau anumite abilităţi şi tehnici profesionale şi de comunicare, revista „Forbes România" lansează o colecţie de opt volume din seria „100 idei geniale" -  volumul în limba română este coordonat de Editura Adevărul (colecţia originală a apărut în cadrul Editurii Marshall Cavendish, parte a Times Publishing).

Atuul colecţiei la nivel de conţinut este dat de multitudinea de opinii şi recomandări (teorie şi practică) culese de autor de la diverşi reprezentanţi ai segmentului profesional la care face referire volumul - vânzări, PR, management, idei de afaceri, marketing.  Astfel, avem o compilaţie de experienţe profesionale, păreri şi sfaturi ale celor mai în vogă profesionişti din economia mondială.

Discursurile ţinute în cadrul unor evenimente pe care propriile companii le-au organizat (aşa cum este cazul lui Steve Jobs, prezent la fiecare lansare de produs Apple) sau în cadrul cărora sunt invitaţi de onoare, interviurile acordate unor publicaţii prestigioase sunt doar un rezumat ce nu dezvoltă pe deplin strategia pe care aceştia se bazează, sau abilităţile lor de mentori. Expunerea teoriilor de business a fost doar un pas logic şi imediat următor. Iar succesul a venit imediat.

De exemplu, Richard Branson, fondatorul imperiului Virgin, cotat ca fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, este un scriitor foarte apreciat şi extrem de bine vândut. Branson este autorul a trei bestselleruri internaţionale: „Pierderea virginităţii" (1998), „Lecţii din şcoala vieţii" (2009) sau „Afacerile dezbrăcate" (2011). Printre primii businessmeni care şi-au transpus principiile de afaceri în volume se numără şi „mogulul" Donald Trump. Succesul său de scriitor a ajutat mult pentru realizarea show-ului de televiziune „Ucenicul", iniţiat în 2004.

Afaceri pe înţelesul tuturor

În sfera personalităţilor care au devenit exemple pentru micii antreprenori sau pentru cei care sunt în căutarea unor strategii de afaceri intră şi experienţele unor preşedinţi de mari companii, precum Jack Welch şi Carlos Ghosn, aflaţi printre cei mai apreciaţi manageri din ultimele două decenii.

Chiar şi reprezentanţii mass-media sunt un exemplu demn de urmat, sfaturile lor practice fiind derivate din experienţele practice. În această categorie îi încadrăm pe Malcom Gladwell, editorialist la „The New Yorker" încă din 1996. Printre cele mai bine vândute cărţi ale acestuia se numără „The Tipping Point" - care poate fi folosit ca un manual de afaceri, cea mai bună metodă de a înţelege apariţia şi răspândirea diverselor comportamente din jurul nostru.

În numărul 67 al revistei „Forbes România" puteţi citi

- Liceele care fac toţi banii. Cele mai multe se declar organizaţii nonprofit. În laboratoarele şi în slile de clas amenajate ca-n filmele americane se pregtesc viitorii studenţi ai universitţilor din întreaga lume. Liceele particulare din Bucureşti arat o faţ prea puţin cunoscut a învţmântului românesc. Una extrem de costisitoare.
- Tranzacţie încheiată. E oficial. Sorin Apostol şi Bogdan Juravle au preluat KBC Securities România.
Va reuşi societatea de brokeraj să rămână lider pe bursă fără a avea în spate un grup financiar puternic?
- Al doilea val al crizei pe înţelesul tuturor. Dacă piaţa are întotdeauna dreptate, iar indicii bursieri anticipează evoluţia economiei reale, atunci cel de-al doilea val al crizei s-a pornit de mult. Dacă este aşa, nu mai contează care este declanşatorul, ci doar cât de tare va lovi România şi cum ne putem proteja.

INFO
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite