Schimbari radicale la Flamingo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schimbari radicale la Flamingo
Schimbari radicale la Flamingo

Stefan Treiber, noul CEO al Flamingo International, va restructura compania din temelii pentru a evita picajul. Neamţul care a preluat la 1 iulie conducerea lanţului de retail Flamingo International a realizat deja un plan de salvare a companiei.

Dacă la sfârsitul anului trecut se avea în vedere continuarea extindererii reţelei de magazine de suprafaţă mare (Flanco World, brand care apartine Flamingo), acum, strategia lui Treiber vizează chiar procesul invers. 

Se analizează închiderea a 15 magazine din cele 85 deţinute în prezent, lucru ce implică şi reducerea numarului de angajaţi.

Costurile au fost reduse la minimum, echipa managerială este evaluată la sânge şi s-a renunţat la investiţiile în magazinul online eflamingo.ro, proiect demarat în urma cu un an. "Se negociază cu furnizorii şi cu proprietarii de spaţii comerciale pentru obţinerea unor contracte cât mai putin paguboase bugetului companiei", a declarat Stefan Treiber pentru Forbes Romania. În plus, există discuţii dure cu o serie de banci pentru obţinerea de împrumuri, în conditiile în care Flamingo a ajuns la un nivel al datoriilor de 33-34 de milioane de euro către banci şi furnizori.

Noile măsuri vin pe fondul scăderii cifrei de afaceri cu 45% în primul semestru al acestui an, faţă de perioada similară din 2008, până la aproximativ 45 de milioane de euro. Mai mult, Flamingo a încheiat anul 2008 cu pierderi de peste 10 milioane de euro. Cu toate că cifrele sunt îngrijoratoare, managementul companiei speră într-o revenire a pieţei în anul 2011.

Citiţi mai multe despre acest subiect în ultimul număr al revistei FORBES România, la chioşcuri din 24 august.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite