Omul de afaceri Ion Rădulea, un milionar discret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri Ion Rădulea, un milionar discret
Omul de afaceri Ion Rădulea, un milionar discret

Omul de afaceri Ion Rădulea, unul din cei mai bogaţi bucureşteni a căror avere este clădită pe active imobiliare, este o prezenţă nouă în Forbes 500 Miliardari.

Proprietarul platformei de 42 de hectare de la Semănătoarea, din Capitală, unde dezvoltă un proiect mixt gigant cu o investiţie finală mai mare de un miliard de euro, Rădulea este un milionar discret şi rezervat în declaraţii. Deşi este unul din cei mai bogaţi 500 de români, el conduce de ani buni aceeaşi maşină, un Volvo XC 90 . Nici când vine vorba de vacanţe, omul de afaceri nu face risipă de capital. Vara aceasta, deşi a fost în trei concedii, nu a ales destinaţii exotice şi luxoase. A fost, ca tot românul, în Grecia, unde a stat patru zile. Înainte de această mini vacanţă, Rădulea s-a mai relaxat câte zece zile în Portugalia şi Croaţia.

Planuri ambiţioase

Pe lângă complexul de la Semănătoare, a cărui suprafaţă construită finală este estimată la peste un milion de metri pătraţi, din care au fost finalizaţi 50.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri, Rădulea mai are în plan un alt proiect în Capitală. La sfârşitul lui 2007, împreună cu proprietarul farmaciilor Centrofarm, Alexis Bonte, Rădulea a cumpărat un teren situat în apropierea fabricii de construcţii APACA, de 5,3 hectare. În numai trei săptămâni, cei doi au obţinut banii de la bănci pentru a perfecta tranzacţia. Pe această parcelă, din imediata apropiere a selectului cartier Cotroceni, din Bucureşti, Rădulea şi asociatul său au proiectat un complex de birouri şi locuinţe cu o suprafaţă de 250.000 de metri pătraţi. Investiţia a fost estimată la 400 de milioane de euro, în care este inclusă şi achiziţia terenului.

Citiţi mai multe despre Ion Rădulea în Forbes 500 Miliardari, care a apărut din 6 octombrie pe piaţă!

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite