Profit din lucrări de infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profit din lucrări de infrastructură
Profit din lucrări de infrastructură

Proprietarul Blue Air şi al companiei de drumuri Romstrade, s-a extins în 2009 şi în agricultură, în comuna natală, Adunaţii Copăceni

42 de ani 175 milioane euro construcţii, transporturi aeriene, agricultură Bucureşti


Nelu Iordache a făcut în 2009 mai multe mişcări strategice. Şi-a reorganizat afacerile pe care le deţine (în domenii începând cu transport aerian low cost, construcţii drumuri, agricultură şi energie eoliană) sub forma unui holding. A numit în fruntea acestuia pe omul care i-a adus cele mai mari creşteri în grup, respectiv Gheorghe Răcaru, fost director Blue Air.

Iordache şi-a diversificat afacerile, investind în agricultură, domeniu identificat de el ca fiind cu potenţial. A obţinut cel mai mare credit obţinut de o companie românească, în valoarea de 140 milioane euro, pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional DN67C, pentru Romstrade. Tot Iordache a obţinut concesionarea unui al doilea aeroport – Bacău, după Băneasa (de la sfârşitul anului trecut).

Ce l-a determinat să se extindă în atâtea domenii? Iordache nu răspunde în general solicitărilor presei, dar investiţiile sale arată noi oportunităţi identificate de antreprenor. Chiar dacă nu a câştigat din primul an într-un business, Iordache a reuşit să crească valoarea firmelor sale de câteva ori în ultimii ani. De exemplu, Romstrade, companie de construcţii drumuri a crescut din 2006 până în 2007 de zece ori, de la o cifră de afaceri de 20 milioane euro la aproape 200 de milioane de euro. Anul trecut compania a ajuns la un rulaj de 230 milioane euro. E drept, aceste creşteri au fost favorizate de contracte spectaculoase cu statul. Societatea a câştigat în ultimii doi ani mai multe contracte de reabilitare de drumuri naţionale şi de construcţie a unor variante ocolitoare, cu o valoare totală de peste 650 milioane euro.

Cititi mai multe despre Nelu Iordache în Forbes 500 Miliardari, care a apărut din 6 octombrie pe piaţă


 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite