Premierul nu merită un Golden Brau!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul nu merită un Golden Brau!
Premierul nu merită un Golden Brau!

Planurile de tăiere a cheltuielilor bugetare sunt un eşec de vreme ce sunt inventate ministere şi agenţii care nu fac nimic. De când coaliţia PDL-PSD s-a instalat la Palatul Victoria, auzim numai discursuri despre reducerea chetuielilor bugetare.

Preocuparea Guver­nului pentru tăierea cheltuielilor bugetare este o ipocrizie. Guvernul Boc funcţionează cu 18 ministere, cu trei mai multe decât în guvernarea Tăriceanu. Ce rol a avut Ministerul pentru IMM-uri în afaceri şi în comerţ? Ei bine, a introdus un impozit inutil (forfetar). Rezultatul: 80.000 de firme şi-au oprit activitatea. Oamenii săi nu merită nici măcar un Golden Brau, vorba reclamei!, pentru că nu au făcut lucrurile să meargă. Aşadar, merită lichidat.

Ce administrează Ministerul Turismului? Terasa „Cireşica“ din Neptun? Pensiunile agroturistice din Maramureş? Dar toate aceste unităţi sunt afaceri private. În realitate, Ministerul a arătat până acum că toacă nişte bani pentru aşa-numitele programe de promovare a turismului. De aceea, nici angajaţii de la Ministerul Turismului nu merită un Golden Brau.

Ministerul Economiei condus de Adriean Videanu s-a remarcat doar printr-o propunere de reorganizare a sistemului energetic, aşa, ca să se afle în treabă! Pentru că au pus la punct un asemenea plan, contestat în numeroase rânduri de mediul de afaceri, nici oamenii de la acest minister nu merită un Golden Brau.

În plină criză, Guvernul Boc îşi permite luxul să aibă cea mai mare inflaţie din UE, dar şi cea mai mare inflaţie de ministere şi agenţii guvernamentale. Există o explicaţie pentru cea de-a doua: clientela politică trebuie răsplătită cu posturi grase în ministere şi agenţii.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ultimul număr al revistei Forbes, ce se află la chioşcuri, începând de luni 10 august. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite