Pariul pe cinematografele 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pariul pe cinematografele 3D
Pariul pe cinematografele 3D

Compania The Light a investit în ultimul an sase milioane de euro în cinematografele de ultima generatie din România. Acum, britanicii se pregatesc sa ridice miza cu înca 30 de milioane de euro.

Dupa primul an de la intrarea companiei The Light în România, britanicii au decis sa realizeze un plan investitional pentru urmatorii cinci ani. Astfel, vor fi investite 30 de milioane de euro în cinci-sase cinematografe asemanatoare salilor The Light din mall-ul Liberty Center din Bucuresti.

În Capitala, concurenta în cinematografele 3D este deja strânsa. Cu toate ca este cel mai modern cinematograf din Bucuresti, The Light este întrecut la capitolul numar de vizitatori de Movieplex (Plaza România), care are o capacitate dubla.

Acesta a fost primul cinematograf 3D de la noi, fiind lansat în mai 2008, investitia ridicându-se  pâna în acest moment la peste 600.000 de euro. Apoi, exista 3D în Multiplex (Vitan Mall), Starplex (Auchan Titan) si în Cinema Pro.

Cu toate ca studiaza înca oportunitatile de extindere în Bucuresti, Keith Pullinger, unul dintre cei doi proprietari ai companiei The Light, este interesat de marile orase din tara. Negocierile cele mai avansate sunt cu doua centre comerciale din Sibiu si Oradea, dupa care vor mai urma înca doua sau trei orase.

Cititi mai multe în numărul 14 al revistei Forbes România, care a aparut de luni, 21 septembrie, la chioscuri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite