Comorile ascunse ale Orientului Mijlociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Mauritius
Republica Mauritius

Poate că nu este prima destinaţie care să-ţi vină în minte când te gândeşti la vacanţă, însă Orientul Mijlociu ascunde multe locuri spectaculoase şi pline de mister.

Sumedenia de ştiri sângeroase care răzbat din Orientul Mijlociu te pot pune pe gânduri când îţi faci planurile de vacanţă. Cu toate astea, tumultul de violenţă este doar un fundal nefericit al unei regiuni care se poate lăuda cu unele dintre cele mai pure şi mai – incredibil, dar adevărat! – liniştite locaţii din lume. Organizaţia Mondială a Turismului a raportat un număr de 46 de milioane de turişti străini care vizitaseră Orientul Mijlociu în 2007, transformând regiunea într-una dintre destinaţiile cu cea mai ridicată viteză de creştere a turismului din lume. Asta în ciuda instabilităţii şi a tensiunilor latente. O mare parte din volumul de 46 de milioane de turişti este reprezentat, ce-i drept, de pelerinii care se duc la Mecca în fiecare an, însă companiile de turism au raportat un interes crescând al americanilor şi al europenilor, din motive extrem de variate. Orice pretext este bun, fie că este vorba de pasiunea pentru istorie sau de goana după senzaţii tari sau sălbăticie.


Leagăn pentru trei religii majore, precum şi pentru cele mai vechi civilizaţii, Orientul Mijlociu ascunde o pleiadă de comori istorice. Decât să stai la coadă pentru a vizita celebrul Colloseum din Roma, ar fi mai bine să virezi spre est şi să te delectezi cu exemple mult mai spectaculoase ale grandorii Imperiului Roman. Un exemplu mărunt dar extraordinar, conform lui Carolyn McIntyre, ghid şi expert în Orientul Mijlociu al companiei Geographic Expeditions, îl reprezintă vechiul oraş Apamea, din nordul Siriei. Cândva casă a unor personalităţi distinse precum Cleopatra sau împăratul Caracalla, Apamea a fost doar unul dintre punctele de oprire pe harta lui McIntyre, care a vrut să reconstituie călătoria de 75.000 de mile a lui Ibn Batutta, un „cărturar“ marocan care a traversat imperiul islamic în secolul XIV.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite