Gruia Stoica sfidează criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gruia Stoica deţine cel mai mare transportator feroviar privat din Europa de Sud-Est
Gruia Stoica deţine cel mai mare transportator feroviar privat din Europa de Sud-Est

Ediţia din 2011 a „Forbes 500 Miliardari“ vă prezintă în exclusivitate povestea antreprenorului care a reuşit să intre în Top 10 cei mai bogaţi români.

Gruia Stoica provine dintr-o familie de meşteşugari. Până la Revoluţie, bunicul şi tatăl său lucrau alături de alţi 20 de meşteri pentru căile ferate române. În perioada 1965-1975, Ceauşescu a investit mulţi bani în infrastructura căilor ferate. „Se importa mult. Inclusiv burghie mari, cu care se găureau traversele de lemn de la şinele de cale ferată", a povestit antreprenorul în primul interviu acordat presei. Treptat, bunicul şi tatăl au început să  realizeze aceste produse şi pentru export, prin firma de comerţ exterior Ilexim.

S-a axat exclusiv pe producţie

Experienţa în afaceri a familiei l-a ajutat foarte mult. În martie '90, tânărul de 21 de ani venea la Bucureşti hotărât să-şi clădească propriul business. După apariţia legii societăţilor comerciale, a înfiinţat Turnomet SA, probabil una dintre primele societăţi pe acţiuni tip din România. Pentru asta, a luat de la părinţi cecurile rămase pe numele său şi ale fratelui său Vasile Didilă, reuşind cu greu să adune cei 300.000 de lei cash necesari. „Am stat nopţi întregi să mă documentez cum să fac statutul şi contractul, cum să înfiinţez o societate pe acţiuni, pentru că toată lumea era obişnuită cu SRL-urile". A desfiinţat-o ulterior şi au urmat altele, însă domeniul de activitate era acelaşi.

Nici nu putea face altceva, spune el, atât timp cât terminase Facultatea de Metalurgie, iar familia sa activa de ani buni în acest domeniu. „Am spus de la început că n-o să vând niciodată blugi şi gumă de mestecat. Îmi plac afacerile complexe, care implică o strategie", spune omul de afaceri.

În '94, vânzarea de produse metalurgice către diverse firme din ţară şi străinătate îi aducea un profit de aproximativ patru milioane de dolari, spune omul de afaceri. Cinci ani mai târziu, livra conducte petroliere Societăţii Naţionale a Petrolului SNP Petrom. Pe piaţa românească din acea vreme exista o acută criză de lichidităţi. SNP Petrom îi dădea în compensare produse petroliere, pe care trebuia să le vândă repede. Dar marfa trebuia transportată. „CFR Marfă îmi punea foarte greu la dispoziţie vagoane şi trebuia să stau la coadă cu săptămânile ca să îmi vină rândul", rememorează Gruia. 

În 1999, transportul pe calea ferată a fost liberalizat, acordându-se primele licenţe. Atunci, Gruia (împlinise 31 de ani) i-a propus societăţii Petrom să-şi facă propria flotă de vagoane, dar, după o analiză mai atentă, a ajuns la concluzia că ar fi mai avantajos să-şi înfiinţeze el propriul operator feroviar. În 2000, a obţinut licenţa de transport, înfiinţând Grup Feroviar Român (în acest moment cea mai importantă companie din Grupul de firme Grampet, cu o cifră de afaceri de 122 de milioane de euro, anul trecut). În acelaşi an a început goana după vagoane.

Cum a luat naştere GFR

Primele 120 de vagoane achiziţionate au fost un chilipir, costând numai 2.000 de mărci, bucata. „În baza unui contract, am preluat de la bulgari mai multe vagoane pe care ei nu ştiau cum să le recupereze din Serbia. Am riscat într-o ţară răvăşită de război,  am identificat vagon după vagon şi le-am adus în România", afirmă Gruia. Asemănător şi-a pus pe picioare şi o flotă de locomotive. A adus în ţară locomotivele exportate de România în China, pe care chinezii le scoteau atunci la vânzare.

„Una m-a costat în jur de 20.000- 30.000 de dolari. Mai mult am plătit transportul", îşi aminteşte miliardarul care, în prezent, manageriază o flotă de aproximativ 13.500 de vagoane şi 325 de locomotive. Grupul Grampet, condus de Stoica (din care face parte şi compania Grup Feroviar Român) a înregistrat în 2010 venituri totale de 320 milioane de euro, în creştere cu 15%. Mai multe amănunte despre activele deţinute de Gruia Stoica în ţară şi în străinătate, din17 octombrie.

"Cred că în afaceri orice se poate învăţa, cu excepţia unui singur lucru: instinctul. În situaţii de criză, nu ai nevoie de strategii complicate. ''
Gruia Stoica proprietar GFR

8.500 de angajaţi lucrează în acest moment în companiile deţinute de Gruia Stoica în ţară şi în străinătate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite