Bill Gates, cel mai bogat american pentru a 16-a oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bill Gates, cel mai bogat american pentru a 16-a oară
Bill Gates, cel mai bogat american pentru a 16-a oară

Revista Forbes l-a clasat pe Bill Gates, fondatorul Microsoft, pe prima poziţie în Topul celor mai bogaţi americani în anul 2009, pentru al 16-lea an consecutiv.

Averea lui Bill Gates a fost estimată de realizatorii Topului Forbes la 50 de miliarde de dolari, în scădere cu şapte miliarde de dolari faţă de anul trecut.
Bill Gates, pe numele său adevărat William Gates III, are 53 de ani, este căsătorit şi are trei copii. Este fondatorul Microsoft şi deţine pachetele majoritare de acţinui la Televisa, AutoNation şi la hotelurile Four Seasons.
Bill Gates are cele mai multe prezenţe în topul miliardarilor, fiind 11 ani la rând pe primul loc la nivel mondial.

Cumulat, cei 400 de milionari americani deţin o avere de 1.270 de miliarde de dolari, în scădere cu 300 de miliarde de dolari faţă de anul precedent, ca urmare a declinului pieţelor de capital şi a sectorului imobiliar, dar şi a divorţurilor şi fraudelor din ultima perioadă. 
Astfel, 314 membri din Top 400 au în 2009 averi mai mici ca în 2008, în timp ce numai 32 au înregistrat o creştere.

Warren Buffet pe locul doi

Miliardarul Warren Buffet, ocupantul locului al doilea, a suferit cea mai mare scădere, de zece miliarde de dolari, după ce acţiunile companiei sale de investiţii, Berkshire Hathaway, au înregistrat un declin de 20% în ultimele 12 luni. Averea lui Buffet totalizează în prezent 40 de miliarde de dolari. În top zece al americanilor bogaţi urmează fondatorul Oracle, Larry Ellison (cu 27 de miliarde de dolari), Christy Walton (21,5 miliarde de dolari), moştenitoarea grupului de retail Wal-Mart, Jim C. Walton (19,6 miliarde de dolari), Alice Walton (19,3 miliarde de dolari), S. Robson Walton (19 miliarde de dolari), magnatul media Michael Bloomberg (17,5 miliarde de dolari), respectiv Charles şi David Koch (16 miliarde de dolari fiecare), cu afaceri în domeniul energetic.

Forbes 500 miliardari români

În curând va fi lansat, în România, Forbes 500 miliardari, publicat de trustul Adevărul Holding. Anul trecut, cel mai bogat român a fost Dinu Patriciu, cu o avere estimată la două miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite