„Forbes“: Slim rămâne cel mai bogat din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carlos Slim Helu - 69 de miliarde de dolari, Bill Gates - 61 de miliarde de dolari şi Warren Buffet - 44  de miliarde de dolari
Carlos Slim Helu - 69 de miliarde de dolari, Bill Gates - 61 de miliarde de dolari şi Warren Buffet - 44 de miliarde de dolari

Carlos Slim Helu este pentru al treilea an consecutiv cel mai bogat om al planetei, cu o avere de 69 de miliarde de dolari.

Mexicanul Carlos Slim Helu rămâne cel mai bogat om al planetei, cu o avere de 69 de miliarde de dolari, în scădere cu cinci miliarde de dolari, potrivit celui mai recent clasament „Forbes SUA" al miliardarilor lumii.

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, rămâne al doilea cel mai bogat om, cu o avere netă de 61 de miliarde de dolari, în creştere cu cinci miliarde de dolari comparativ cu ediţia precedentă. Avansul americanului se datorează exclusiv aprecierii acţiunilor Microsoft. Bunul său prieten, Warren Buffet, fondatorul companiei de investiţii Berkshire Hathaway, al treilea cel mai bogat om din lume, are, potrivit „Forbes SUA", o avere netă de 44 de miliarde de dolari, în scădere cu şase miliarde de dolari.

Patriciu, singurul român din top

Dinu Patriciu este singurul român prezent în clasamentul „Forbes", ediţia 2012. Averea acestuia, în scădere cu 700 de milioane de dolari, până la 1,5 miliarde de dolari, îl poziţionează pe locul 854, faţă de locul 540 ocupat anul trecut. Frank Timiş nu a mai atins pragul de un miliard de dolari, impus de „Forbes" la întocmirea clasamentului. Anul trecut, românul stabilit la Londra a fost al doilea miliardar român, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari.

Ediţia din acest an bate două recorduri: al miliardarilor incluşi în clasament - 1.226  şi al averilor cumulate ale acestora - 4.600 de miliarde de dolari, cu 2% în creştere faţă de 2011. Numărul miliardarilor a căror avere a crescut în acest an (460) este aproape egal cu cel al miliardarilor mai săraci (441). Steve Jobs se numără printre cei 12 miliardari din topul precedent care au decedat. Moştenitorii se regăsesc însă în ediţia din acest an, cum este cazul soţiei fondatorului Apple, Laurene Powell Jobs, cu o avere de 9 miliarde de dolari. 

Cel mai bogat european, cu 41 de miliarde de dolari, a rămas Bernard Arnault, preşedintele retailerului de produse  de lux LVMH. Arnault este urmat în clasamentul miliardarilor europeni de Amancio Ortega, fondatorul retailerului de îmbrăcăminte Zara, cu o avere de 37,5 miliarde de dolari.

1.226 este numărul miliardarilor incluşi de publicaţia americană „Forbes" în ediţia din acest an.

Află mai multe detalii pe Forbes.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite