Fără griji, fără datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fără griji, fără datorii
Fără griji, fără datorii

Chiar dacă recesiunea i-a blocat dezvoltarea şi i-a adus pierderi Marian Băilă spune că nu a fost luat prin surprindere de „fenomenul economic”.

47-50 milioane euro 47 de ani Agricultură, imobiliar, auto Galaţi


De când şi-a dat seama de simptomele crizei financiare, Băilă şi-a îndreptat toată atenţia spre achitarea datoriilor. În ultimul an nu a vândut mai nimic, iar unica investiţie considerabilă pe care a realizat-o a fost în valoare de un milion de euro. „Am investit în utilaje de construcţie şi în utilaje agricole”, spune el. Omul de afaceri deţine patru firme la care este acţionar majoritar împreună cu alţi membrii ai familiei.

Companiile sunt: Mariano, Agro-Dunărea, Terra Mar şi Brateş-Prut-Frumuşiţa.

Crede în piaţa imobiliară. În 2008, firmele sale au înregistrat o cifră de afaceri de 18 milioane euro şi un profit brut de şapte milioane euro. „Paradoxal poate, dar pentru mine, demeniul cel mai profitabil în prezent este cel imobiliar”, menţionează Băilă. Explicaţia lui: după două milioane de euro investiţi în agricultură, muncă multă şi riscuri, abia dacă reuşeşte acum să recupereze un milion. Suprafaţa de teren pe care omul de afaceri o exploatează în agricultură este de 2300 de hectare, pe care există sisteme de irigaţii. Pământul din zona Frumuşiţa este fie concesionat, fie luat prin arendă de la ţărani. Din aria totală, numai 300 de hectare sunt proprietate personală.

Pentru construcţii şi imobiliar, Băilă mai are în posesie 20 de hectare în Galaţi, pe care încă nu a construit nimic deoarece se ocupă întâi de instalarea utilităţilor. În centrul oraşului Târgu Jiu, omul de afaceri deţine încă două hectare, iar în Frumuşiţa a construit şase ferme.

Citiţi povestea lui  Marian Băilă în Forbes 500 Miliardari care a apărut pe 6 octombrie.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite