Dispensar medical pentru 2.000 de oameni din Ciuruleasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În iarna lui 2009, gerul a pus la încercare răbdarea doctorului Cristian Mera din judeţul Alba. A decis că nu mai poate consulta în aceste condiţii şi a început să caute finanţare. Ajutorul a venit de la Rompetrol, prin programul „Împreună pentru fiecare“.

Să fie alături de comunităţi mari a fost unul dintre mottourile campaniilor de CSR ale Rompetrol.

Astfel, peste 70.000 de persoane şi 1.300 de voluntari au fost mobilizaţi de companie anul trecut pentru reabilitarea şi dotarea dispensarelor din comunele Bălăceanca şi Bosânci-Suceava, a centrelor de îngrijire la domiciliu din Beltiug, Homorodul de Jos şi Sanislau (Satu Mare), a cabinetului medical din Ciuruleasa (judeţul Alba), a dispensarului din Giurgita (Dolj) şi amenajarea secţiei de chirurgie pediatrică a Spitalului de copii „Sfânta Maria" din Iaşi.

Cu un buget de 1,3 milioane euro, echipa de CSR a grupului petrolier a avut de ales din 89 de proiecte înscrise pe website-ul www.impreunapentrufiecare.ro.

23 de proiecte finanţate

Doctorul Cristian Mera (36 de ani) şi comunitatea din localitatea Ciuruleasa (judeţul Alba) au avut unul dintre cele 23 de proiecte finanţate de Rompetrol în 2009.

Printre atuurile câştigătoare s-a numărat şi implicarea cât mai multor membri din comunitate (respectiv 26 de voluntari copii, în activităţile de popularizare şi 25 de persoane adulte, ca voluntari la renovare). Cel care a reuşit să mobilizeze pe toată lumea a fost unicul medic al comunei, dr Cristian Mera. 

Urmăriţi o dezbatere marca Forbes despre filantropia la români

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite