De ce a fost arestat Strauss-Kahn?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul  număr „Forbes România“, disponibil de azi, 13 iunie,  la chioşcuri
Noul număr „Forbes România“, disponibil de azi, 13 iunie, la chioşcuri

Teoria conspiraţiei pune arestarea lui Dominique Strauss-Kahn pe seama unui atac al fostului şef al FMI la adresa credibilităţii SUA. Teoria devine interesantă de-abia după ce dăm conspiraţia de-o parte. DSK ar fi fost arestat nu pentru agresiunea sexuală, ci pentru că ar fi pus mâna pe dovezi care arată că rezer­vele de aur de la Fort Knox ale SUA sunt goale, potrivit Eutimes.net.

Teoria potrivit căreia fostul şef al Fondului Monetar Internaţional a fost reţinut pentru lovitura de imagine dată credibilităţii Statelor Unite este discutabilă. Există însă suficiente dovezi care demonstrează că Strauss-Kahn a fost un personaj incomod autorităţilor americane.

Încă de la începutul mandatului său de trei ani şi jumătate la conducerea insitituţiei financiare internaţionale, DSK - aşa a fost alintat el de mass-media - a pus la cale un plan prin care FMI urma să creeze o alternativă la dolarul atotputernic. Proiectul său şi-a găsit sprijin mai ales în rândul statelor emergente, precum  China, India, Brazilia sau Mexic. Logica lansării unei noi monede are la bază dorinţa FMI de a crea mai multă stabilitate pe pieţele financiare, dependente în acest moment de dolar.

Aflaţi pe forbes.ro întreaga poveste a arestării lui Dominique Strauss-Kahn şi o posibilă teorie a conspiraţiei

Citiţi şi:

Dicţionar FP: De ce a fost FMI-ul condus de un european

info
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite