Cum să-ţi foloseşti banii anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supliment gratuit, Plasamentele anului 2010
Supliment gratuit, Plasamentele anului 2010

Exploatează la maximum oportunităţile financiare pe care le ai la dispoziţie şi pune pariu pe trei domenii: IT, agricultură şi imobiliare. Ai 100.000 de euro? Află cum poate deveni 2010 un an profitabil pentru tine din Ghidul Investiţiilor care apare astăzi la chioşcuri, împreună cu revista „Forbes România“.

Ai bani dar nu ştii care sunt domeniile profitabile anul viitor? „Ghidul Investiţiilor" îţi oferă, în cele 52 de pagini, sfaturi şi opinii despre cele mai inspirate, dar şi despre cele mai riscante strategii. Află mai întâi ce te aşteaptă în 2010!

Îţi spunem care sunt indicatorii financiari care ar putea să-ţi influenţeze evoluţia portofoliului. Intră în joc, îţi propunem un pariu pe viitor. Poate nu ştiai, dar evoluţia economiei poate fi anticipată în funcţie de hainele şi culorile pe care le poartă investitorii. Pregăteşte-te să afli care sunt indicatorii pe care nici nu-ţi trecea prin minte să-i iei în calcul.

O piaţă aproape blocată

Cum vor acţiona un conservator şi un investitor cu apetit pentru risc în 2010? Vei învăţa cât de important este să deschizi ochii atunci când te-ai hotărât să-ţi plasezi banii numai în instrumente financiare riscante. Fii precaut, aşadar, lecţia conservatorului s-ar putea să-ţi prindă bine. Iei în calcul obligaţiunile municipale? Chiar dacă acestea nu arată spectaculos în prezent, s-ar putea ca pe termen lung să se dovedească profitabile.

Ţi-a trecut prin minte că moneda americană sfideză previziunile scepticilor şi se pregăteşte să revină spectaculos? Încearcă să nu ignori această ipoteză. Băncile centrale cred în puterea aurului.

Prin urmare, ar trebui să te gânteşti anul viitor la metalul galben ca la „valută forte". Şi totuşi, cât te costă siguranţa? În vremuri nu prea clare, cum sunt cele pe care tocmai le trăim, produsele financiare cu un venit minim garantat reprezintă materialul perfect pentru clienţii speriaţi. Concluzia s-ar putea să nu fie pe placul tău, poate este timpul să-ţi redefineşti noţiunea de risc. Dar nu uita să speculezi inteligent.

Te-ai gândit să te muţi pe piaţa imobiliară? Să mergi contra curentului şi să-ţi investeşti banii într-o zonă aproape blocată? Investitorii pricepuţi au găsit soluţii: vând case „la roşu". Agenţii de vânzări inspiraţi abandonează firmele imobiliare aflate în picaj şi încearcă piaţa pe cont propriu. Paradoxal, micile iniţiative se dovedesc profitabile. Află care sunt clienţii lor.

Poţi lua în calcul şi locuinţele pe blocurile vechi. Mansardele la înălţime se dovedesc o investiţie inspirată chiar şi pe timp de recesiune. În vremuri tulburi este bine să-ţi plasezi banii în cel mai sigur activ: propria pregătire.

Cântăreşte calitatea informaţiei, speculează inteligent, observă din timp când pieţele se schimbă! Dar nu uita că un investitor trebuie să înveţe secretele succesului de la adevăraţii „guru" ai finanţelor.

Investiţii inedite

Acum că ţi-ai revizuit portofoliul şi ai hotărât care sunt strategiile de a-ţi acumula capital vei vedea cum poţi face bani şi din plasamente ieşite din comun. Poţi începe cu hărţi sau cu obiecte vechi, care fac deliciul colecţionarilor. Profitul nu se va lăsa aşteptat.

Cu siguranţă, investiţiile tale nu vor avea de suferit dacă înveţi să exploatezi la maximum toate oportunităţile financiare pe care le ai la dispoziţie. „Ghidul investiţiilor" te învaţă să gândeşti altfel şi-ţi arată cum să-ţi înmulţeşti banii.

Mai puteţi citi în numărul 20 al revistei „Forbes România"

Eliminaţi impozitul forfetar! Lăsaţi orice speranţă, voi cei care credeaţi că impozitul forfetar va fi eliminat. Modificările la Codul Fiscal, ce intră în vigoare de la 1 ianuarie 2010, nu se ating de acest impozit. Infernul va continua.

Cine mai crede în Rasdaq? Dan Drăguţanu se încăpăţânează să rămână fidel unei pieţe intrate, de la începutul declinului financiar, în „moarte clinică". Strategie sau inconştienţă?

Oamenii din umbra marilor averi Alina Marinescu şi Petrişor Nicolae sunt o specie rară în businessul autohton: sfătuitori, conducători şi, foarte important, oameni de încredere. Prin mâinile lor a trecut cea mai mare parte din afacerile milionarilor Anca Vlad şi Ovidiu Tender.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite