Delicii bursiere pentru Adrian Cruceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delicii bursiere pentru Adrian Cruceanu
Delicii bursiere pentru Adrian Cruceanu

Un 2008 profitabil pentru investitorii la bursă? Adrian Cruceanu a fost printre puţinii care au ştiut cum să obţină o felie generoasă din pierderile care au devastat portofoliile celorlalţi.

Printre canapele, scaune şi mobilă de bucătărie, brăileanul Adrian Cruceanu (40 de ani) se mişcă, în propriul magazin de mobilă, uşor stânjenit. Încearcă să compenseze ineditul ipostazei (primul interviu din viaţa sa) printr-o exuberanţă cultivată. Zâmbeşte şi gesticulează excesiv, dar se vede clar că-l jenează până şi costumul pe care-l poartă. Atmosfera se destinde abia când începe să vorbească despre strategiile prin care a reuşit să facă profit mizând pe piaţa românească de capital, deşi lunile care s-au scurs de la începutul acestui an nu i-au fost tocmai favorabile. „Anul acesta sunt un investitor de foarte puţin succes“, începe el direct. A pariat 50.000 de euro pe Bursa din Sibiu şi a pierdut dublu! N-a anticipat trendul ascendent al acţiunilor şi a deschis numai poziţii short (de vânzare).

JR de România

Dar Cruceanu refuză să-şi bată capul cu aceste pierderi: sunt insignifiante. Are detaşarea celui care a câştigat peste 600.000 de euro într-un singur an. Şi încă ce an: 2008! Stânjeneala dispare de tot, iar siguranţa lui devine, pe alocuri, chiar vanitoasă. Adrian Cruceanu investeşte pe bursă încă din 1997. Dorinţa de a face bani din creşterea sau deprecierea acţiunilor l-a „torturat“ încă din adolescenţă. „Mereu am avut sentimentul că eu voi câştiga pe bursă“, spune el cu un zâmbet larg. Pe la 14-15 ani era convins că locul său este în America, unde ar fi jucat pe piaţa de capital abordând modelul „JR Ewing“, carismaticul personaj din serialul american Dallas, celebru în anii 80.

Citiţi mai multe detalii în numărul 17 al revistei Forbes România, care a apărut la chioşcuri în 2 noiembrie

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite