Business în asigurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Florea este primul intermediar de pe piaţa românească a asigurărilor care primeşte o finanţare de la o companie de profil pentru a-şi dezvolta afacerea. A venit de la Sibiu la Bucureşti şi cât ai spune „fain“ a ajuns primul antreprenor în asigurări din România. Adrian Florea are la dispoziţie doi ani ca să confirme.

Dacă l-ai întâlni pe stradă, cu siguranţă l-ai observa. Ochelarii de finanţist cadrează perfect cu un costum şi pantofii impecabili. Frizura, însă, uşor neglijentă şi studiat ciufulită, frapează cu aerul de club de fiţe.

Cu siguranţă, nu poate fi un finanţist obişnuit! De la imagine la pregătirea profesională şi portofoliul de clienţi, Adrian Florea era omul potrivit pentru misiunea pe care Florin Călin, director  naţional al reţelei Uniqa, vroia s-o încredinţeze în premieră pe piaţa românească a asigurărilor.

Mai exact, Florea este, din această lună, antreprenor în asigurări, job care-i va da şansa să-şi dezvolte propria afacere, devenind partener exclusiv al asigurătorului.

MEREU ÎN MIŞCARE

Spiritul antreprenorial l-a animat dintotdeauna. Nu-şi poate imagina viaţa altfel decât pe cont propriu. Încă din timpul facultăţii (studii economice), a alergat de colo-colo să vândă poliţe de asigurare. Atunci lucra pentru Allianz-Ţiriac.

În urmă cu 13 ani a trecut pe statele de plată ale Asiban (în prezent, brand asimilat de francezii de la Groupama), iar doi ani mai târziu, tânărul agent de vânzări alegea dificila misiune a intermediarilor în asigurări. Nici nu-şi imagina că în 2009, adică la 35 de ani, avea să vină şi un ajutor nesperat. Propunerea celor de la Uniqa a picat la ţanc: după primele nouă luni din acest an, avea cu 20% mai puţini clienţi faţă de 2008.

„Nu-l cunoşteam pe Adrian Florea, dar mi-a fost recomandat de angajaţii din teritoriu. A fost o recrutare rece“, spune Călin. Portofoliul în valoare de 60.000 de euro anual prime brute încasate şi o rată a daunei de circa 70% în trei ani demonstrau bazele unei afaceri sănătoase până în 2009.

În 2007 şi 2008, de exemplu, businessul lui a înregistrat o rată de creştere de 50%. Florin Călin va ţine doi ani sub observaţie businessul lui Adrian Florea. Doi ani de monitorizare, în care sibianul va trebui să-şi continue cursa pentru noi clienţi şi să aducă un profit anual de peste 50.000 de euro după primii trei ani. De această dată, cu 25.000–30.000 de euro în plus pentru investiţii, suport de la partener. Încă de pe acum, anul 2010 se anunţă mai bun.

Un nou sistem de plată

În Austria, antreprenorul în asigurări ajunge şi la venituri de 24.000 de euro/lună. În România, în primul an, câştigul este estimat la 3.000 de euro/lună.

Banii vin din comisioanele încasate (15% pentru asigurările auto şi 30% pentru cele non-auto) şi din bonusuri (pentru creşterea portofoliului sunt marje de 5-10% din total prime încasate aferente creşterii, şi bonusuri de profit, între 5-9% din total prime încasate într-un an). Pentru Uniqa Austria, 40% din veniturile obţinute anul trecut au fost aduse prin acest canal.

Citiţi mai multe despre acest subiect în numărul 17 al revistei „Forbes România“, pe piaţă din data de 2 noiembrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite