Noi zone-vedetă ale afacerilor cu terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti va spori interesul investitorilor pentru terenurile situate în localităţile din apropierea noii artere rutiere. Astfel, este de aşteptat ca zone

Construcţia Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti va spori interesul investitorilor pentru terenurile situate în localităţile din apropierea noii artere rutiere. Astfel, este de aşteptat ca zone precum Săftica-Baloteşti, Snagov-Gruiu, Tamaşi-Ostratu-Periş să devină în următorii ani adevărate vedete ale tranzacţiilor cu pământ.
Nicolae Călinoiu, director în cadrul agenţiei imobiliare Asco Properties, spune că această tendinţă va fi accentuată şi de faptul că preţurile din zonele metropolitane consacrate precum Pipera, Otopeni sau Mogoşoaia sunt relativ mari. "De asemenea, şi lipsa acută a amplasamentelor din interiorul Bucureştiului va face din aceste locaţii stele ale afacerilor cu terenuri", afirmă Călinoiu.
Timpul relativ redus de acces în oraş, starea bună a drumurilor, prezenţa gazului şi a electricităţii sunt alte puncte forte ale noilor zone-ţintă pentru investitori.
În acelaşi timp, şi analiştii de la agenţia CBRE spun în raportul lor semestrial că pe ansamblu oferta de terenuri va continua să fie limitată. Ei pun la baza acestui fenomen dificultăţile legate de procesul de revendicare, dar şi încă numeroasele probleme legate de infrastructură. Concluzia este că preţurile vor continua să crească şi în următorii doi ani, cu o rată mai scăzută însă decât cea de 50% înregistrată în ultimul an.
Conform aceluiaşi studiu, oferta de terenuri din interiorul Bucureştiului este dominată de loturi individuale de mici dimensiuni, de până la 1.500 de mp. Există şi terenurile fostelor platforme industriale, cu suprafeţe de până la 50.000 de mp., singurele potrivite pentru proiecte rezidenţiale sau comerciale de amploare. Terenuri pentru construcţia de birouri sunt însă aproape inexistente. Soluţia pe care au identificat-o dezvoltatorii este migrarea tot mai departe de centru, deocamdată încă în apropierea mijloacelor de transport în comun.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite