Zapp concediază, Alcatel caută 250 de oameni la Timişoara - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre plecările voluntare de la Zapp, un nou plafon de garantare solicitat de dezvoltatori sau topul celor mai scumpe războaie după WWII. Printre alte subiecte, Bursa este din nou în zona promisiunilor fără acoperire, iar Euro se află în cel mai important declin lunar din ultimul an.

Zapp concediază, Alcatel caută 250 de oameni la Timişoara. Telemobil (Zapp), operatorul de telefonie mobilă achiziţionat anul trecut de grupul Cosmote, intenţionează să-şi reducă personalul aproape la jumătate prin lansarea unui program de plecări voluntare la care ar putea aplica 350 de oameni, din toate departamentele firmei. Compania motivează decizia prin "condiţiile dificile de pe piaţă şi mediul macroeconomic ostil", scrie Ziarul Financiar.

CITEŞTE ŞI: Inginerii IT din Banat stau cu ochii pe meteo la CNN pentru telefonia europeană

Dezvoltatorii vor un nou plafon de garantare. Dezvoltatorii speră că, indiferent de soluţia finală aleasă pentru noua variantă a Programului „Prima casă” - respectiv majorarea plafonului pentru toate tipurile de apartamente sau numai pen­tru cele noi -, limitarea să nu fie mai jos de 70.000 de euro. „Vechiul plafon încuraja doar achi­­ziţtia de apartamente vechi, în zone de cartiere. Dacă Guvernul va aproba majorarea pla­fo­nului garantat de la 57.000 la 80.000 de euro, clienţii vor avea opţiunea reală a unui apar­ta­ment într-un complex nou într-o zonă preferată”, spu­ne Eugen Paternic, directorul general al CityExpert, notează Financiarul.

Topul celor mai scumpe războaie după WWII. Războiul din Irak este cel mai scump conflict militar din 1950 încoace, conform cifrelor publicate de Congresul american, la finele lui 2009. Bugetul alocat de statul american pentru Operation Iraqi Freedom ajunge la circa 683 mld. dolari, din 2003 până azi. Următoarea poziţie în top este ocupată de războiul din Vietnam, care a costat SUA “doar” în jur de 650 de mld. de dolari (în banii de azi). Money.ro a realizat un top al celor mai scumpe războaie din istorie, “contabilizând” numărul de victime şi de zerouri din buget.

Bursa, din nou în zona promisiunilor fără acoperire. Primul candidat înscris în cursa pentru un loc în conducerea Bursei de la Bucureşti, Eugen Brădean, director în cadrul Electrica, îşi propune să aducă o serie de companii mari din economie la cota BVB, printr-o mai bună comunicare cu instituţiile statului. "Sunt trei lucruri pe care mi le-am propus în programul meu, având ca unic scop ceea ce cred că trebuia să se întâmple de foarte mult timp până acum, mai exact creşterea lichidităţii şi implicit a atractivităţii Bursei", a declarat, potrivit Curierul Naţional, Eugen Brădean, directorul de corporate affairs în cadrul Electrica, care şi-a depus candidatura pentru un loc în consiliul BVB în 27 ianuarie.

Euro - în cel mai important declin lunar din ultimul an. Moneda unică europeană a înregistrat, în ianuarie, cea mai importantă depreciere lunară faţă de yen (moneda japoneză), pierzând totodată teren faţă de dolar, din cauza temerilor ce privesc situaţia financiară a Greciei. Vineri, euro a scăzut la 125,13 yeni, curs cu 6,1% mai mic faţă de nivelul din 31 decembrie 2009. Pe parcursul ultimei zile de tranzacţionare din ianuarie, moneda europeană a scăzut chiar până la 124,82 yeni, acesta fiind cel mai redus nivel consemnat după data de 28 aprilie 2009, scrie Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite