Un bancher din Seul s-a sinucis după percheziţiile efectuate la banca sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful unei case de economii importante din Coreea de Sud s-a sinucis după ce anchetatorii i-au percheziţionat biroul, în cadrul unei ample anchete asupra băncilor şi instituţiilor de creditare.

Jeong Gu-Haeng, preşedintele Băncii de Economii Jeil 2, s-a aruncat de la etajul şase al sediului central din Seul, vineri, a declarat un ofiţer de poliţie pentru AFP.

Bărbatul s-a sinucis după ce procurorii, poliţiştii şi autorităţile de reglementare bancară au efectuat controale în şapte bănci de economii, inclusiv la Jeil, în legătură cu posibilele nereguli efectuate de directori şi principalii acţionari.

Ca urmare a controalelor, activitatea celor şapte bănci a fost suspendată pe o perioadă de şase luni, din cauza situaţiei financiare slabe, provocată de investiţii nechibzuite în proiecte imobiliare riscante.

Măsura a fost luată după ce un test de stres a indicat pierderi de depozite şi lipsa de capital la câteva case de economii care şi-au ademenit clienţii cu dobânzi ridicate la depozite şi împrumuturi acordate celor care nu se încadrau în condiţiile impuse de marile bănci.

În Coreea de Sud au fost suspendate 16 bănci de economii numai anul acesta, din cauza lichidităţii insuficiente după finanţarea unor proiecte imobiliare riscante.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite