Trader grec: Sperăm la mai bine în timp ce ne pregătim pentru ce-i mai rău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un trader din Grecia a vorbit, pentru Business Insider, despre starea generală de spirit din statul elen, subliniind că partea dureroasă a planului de austeritate nici măcar nu a început să fie resimţită încă. În plus, el a declarat că nimeni din Europa nu are idee despre ceea ce se întâmplă, în timp ce revoltele sociale, care acum reprezintă o problemă, vor ajunge să facă parte din peisajul de zi cu zi.

"Deciziile care vor fi anunţate miercuri vor fi critice în formarea contextului socio-politic şi economic pentru anul viitor", şi-a început traderul citat de Business Insider mesajul.

"Revoltele pe care le-am văzut până în prezent au reprezentat o reacţie la ceea ce doar s-a anunţat că se va face pentru că impozitele suplimentare pe venit şi proprietate încă nu au intrat în vigoare. Peste următoarele câteva luni, însă, aceste anunţuri vor trebui să fie puse în aplicare, iar taxele suplimentare vor trebui plătite, angajaţii din sectorul public chiar vor fi concediaţi, în timp ce şomajul în sectorul privat va continua să crească. Pensiile au fost deja reduse semnificativ şi vor fi, cel mai probabil, reduse şi mai mult.

Impactul la ceea ce am menţionat mai sus începe de-abia acum să fie resimţit pentru că punerea în aplicare efectivă a acestor modificări se va face în următoarele şase luni. Aşa că ne putem aştepta la creşterea tensiunilor sociale şi a revoltelor. Evident, nimeni nu poate prevedea cum se va sfârşi această situaţie. Mă îndoiesc chiar şi de liderii europeni că au o imagine clară asupra căii de rezolvare a crizei.

Din păcate, nu cred că există astăzi cineva care poate fi altfel decât pesimist în ceea ce priveşte viitorul pe termen scurt şi mediu. Sperăm la mai bine în timp ce ne pregătim pentru ce-i mai rău", a încheiat traderul a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite