Mii de japonezi protestează în Tokyo împotriva energiei nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de persoane protestează pe străzile capitalei japoneze cerând Guvernului să renunţe la energia nucleară, ca urmare a dezastrului de la centrala Fukushima, care în luna martie a fost serios afectată de un cutremur şi de un val tsunami.

Organizatorii susţin că în centrul oraşului Tokyo s-au strâns aproximativ 60.000 de protestatari, care cuvernului japonez să renunţe la ceea ce ei numesc "dependenţa de energie nucleară", strigând: "Nu mai vrem centrale nucleare", informează AP.

Manifestanţii aduc în sprijinul cerinţei lor situaţia centralei de la Fukushima, care a declanşat cea mai mare criză atomică de la catastrofa ce a lovit Cernobîlul în 1986 şi care demonstrează cât de periculoasă este energia nucleară.

În ciuda problemelor întâmpinate în rezolvarea crizei de la Fukushima, Japonia nu dă semne că ar vrea să renunţe la energia nucleară. Specialiştii sunt conştienţi de riscuri, dar susţin că dezvoltarea altor tipuri de energie necesită timp.

Pe de altă parte, grupul industrial şi de inginerie german Siemens a anunţat că se va retrage complet din industria nucleară, ca răspuns la dezastrul de la Fukushima şi ca dovadă a sprijinirii deciziei Germaniei  de a se retrage din cadrul energiei nucleare. Directorului executiv al conglomeratului, Peter Loeschera spus că Siemens nu va mai construi centrale nucleare: "capitolul e închis pentru noi".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite