Bursele europene au închis în scădere puternică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incapacitatea Congresului American de a ajunge la o decizie privind reducerea datoriei SUA a determinat scăderea principalelor acţiuni europene la minimul înregistrat acum şapte săptămâni.

Indicele FTSEurofirst 300, care include cele mai importante companii europene, a pierdut 3,1%, până la 921,37 puncte, minimul începând cu 5 octombrie, scrie Reuters.

Acţiunile influenţate puternic de perspectivele economice, precum cele din sectorul minier, au scăzut mai accentuat, din cauza îngrijorării că problemele din zona euro ar putea conduce la recesiune, afectând astfel cererea pentru metale.

Declinul burselor a fost amplificat de temerile legate de criza din zona euro, după ce agenţia de rating Moody's s-a arătat îngrijorată că recenta creştere a costurilor de finanţare ale Franţei şi înrăutăţirea perspectivelor economice ar putea avea un impact negativ asupra calificativului suveran al ţării.

De asemenea, declinul burselor a fost influenţat şi de anunţul congresului American desemnat să reducă datoria Statelor Unite că nu a ajuns la un niciun acord.

Pe cele mai mari burse din Europa, indicii FTSE 100 britanic, DAX german şi CAC 40 francez au pierdut 2,6-3,4%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite