Bursele se prăbuşesc din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa de la New York a înregistrat miercuri cea mai mare scădere din ultima lună, ca urmare a avertizărilor Rezervei Federale SUA că economia americană este vulnerabilă la riscuri semnificative şi a noului program de 400 de miliarde de dolari pentru susţinerea economiei.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în scădere cu 2,49%, iar Standard & Poor's 500 a coborât cu 2,94%, în timp ce Nasdaq Composite a pierdut 2,01%.

Aceleaşi comentarii ale Rezervei Federale au determinat scăderi şi pe bursele din Asia. Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în scădere cu 2,1%, iar indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a căzut cu 4,5%, la minimul ultimelor 14 luni.

Asemenea bursei de la New York şi a celor asiatice, şi bursele europene au început şedinţele de astăzi pe scădere puternică. Cea mai mare scădere a fost înregistrată de indicele bursei din Frankfurt, DAX, acesta coborând în deschidere cu peste 3%. Indicele bursei din Franţa CAC 40 a avut un declin de 2,83%, în timp ce indicele bursei de la Londra, FTSE 100 a căzut cu 2,49%. Indicele FTSEuforist 300 al principalelor acţiuni europene a scăzut cu 2,5%.

De asemenea, Bursa de la Bucureşti scădea cu 2% după primele minute de tranzacţionare ale şedinţei de joi, în ton cu evoluţia pieţelor europene. Indicele BET, principala referinţă a bursei, raporta o scădere de 2%, în timp ce BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare şi al Fondului Proprietatea, se corecta cu 1,9%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite