Poliţia irlandeză a confiscat mii de euro cu destinaţia România de la cerşetori romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia irlandeză a confiscat mii de euro ce ar fi trebuit să ajungă în România, în cadrul unei anchete de amploare asupra unei "afaceri de familie" ilegale a unor romi care cerşesc la Dublin, potrivit Irish Independent.

Anchetatorii au percheziţionat un autocar ce efectuează curse săptămânale către România şi au identificat, de asemenea, o rută de transferare a banilor prin Western Union. Poliţiştii cred că operaţiunile cu sume de bani "substanţiale" din capitală sunt coordonate de o singură familie sau "clan".

Inspectorul Patrick McMenamin a povestit că un "cerşetor desculţ" cunoscut în zona "Grafton Street" a fost oprit în drum spre ţara sa natală cu 1.800 de euro. "Deşi pare destul de amărât pe stradă, pot să vă asigur că manipulează oamenii care-i dau bani. Ştim sigur că trecătorii merg special în magazine pentru a-i cumpăra încălţăminte. Cred că are mai multe perehi de pantofi decât un magazin de încălţăminte", a declarat inspectorul citat de Irish Independent.

Ancheta a demarat după introducerea unor noi legi în februarie. Deşi cerşetoria nu este ilegală, sunt incriminate operaţiunile organizate şi cerşetoria agresivă. În cadrul raidului au fost verificate 30 de adrese din Dublin şi Kildare.

"Am arestat şase persoane în legătură cu cerşetoria organizată. Acestea provin toate dintr-o familie sau clan de romi. Am confiscat aproximativ 7.000 de euro de la cerşetori cunoscuţi", a declarat inspectorul Patrick McMenamin.



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite