Moody's a retrogradat ratingul OTE, proprietarul Romtelecom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moody's a retrogradat marţi ratingul principalei societăţi greceşti de telecomunicaţii, OTE, proprietarul Romtelecom, cu o treaptă, de la nivelul "B1" la "B2", pe fondul îngrijorărilor legate de situaţia Greciei.

Într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară se arată că noile măsuri de austeritate ar putea afecta veniturile companiei, în ciuda măsurilor de reducere a costurilor, luate de conducere.

"Anticipăm că performanţele operaţionale ale OTE vor continua să fie grav afectate de condiţiile macroeconomice adverse, de concurenţa intensă pe toate segmentele şi necesitatea tot mai mare de reducere a costurilor, în timp ce veniturile scad substanţial", a declarat Carlos Winzer, vicepreşedinte la Moody's şi analist principal pentru OTE.

Agenţia a luat totodată în considerare sprijinul de care beneficiază OTE din partea acţionarului german Deutsche Telekom, care deţine o participaţie de 40% la operatorul elen.

OTE, ale cărei rezultate sunt în cădere liberă, deţine controlul a jumătate din piaţa greacă a telefoniei mobile, iar în România controlează Romtelecom şi subsidiarele locale ale operatorului de telecomunicaţii mobile Cosmote şi retailerului Germanos.

Deutsche Telekom a crescut recent la 40 % participarea sa la capitalul OTE, în timp ce statul grec nu deţine în prezent mai mult 6 % din capitalul său.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite