Guvernul vrea fonduri europene pentru angajaţii români concediaţi de Nokia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, vrea să găsească soluţii pentru obţinerea unor fonduri europene pentru angajaţii companiei. În acest sens, ea va purta discuţii, joi, la Cluj, cu conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) şi cu reprezentanţii Nokia.

Premierul Emil Boc a explicat că intenţia Guvernului este ca aceşti bani să fie obţinuţi din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG), fond european creat pentru a finanţa sprijinul individual acordat lucrătorilor disponibilizaţi din cauza globalizării.

Un stat membru poate solicita Comisiei Europene finanţare din FEAG atunci când peste 1.000 de lucrători sunt concediaţi.

"Avem nevoie de o cofinanţare de aproximativ 30-35% şi obiectivul Guvernului este să obţinem bani europeni pentru sprijinirea angajaţilor de la Nokia", a spus Boc.

image

Sindicaliştii de la fabrica Nokia din comuna clujeană Jucu au amânat, miercuri, pentru ziua următoare negocierile cu conducerea companiei, între timp urmând să aibă o întrevedere cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu, şi reprezentanţii AJOFM Cluj.

Liderul sindicatului "Nokia Metal" din cadrul fabricii de la Jucu, Valentin Ilcaş, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că ministrul Muncii urmează să aibă, joi, o întâlnire cu conducerea Nokia România.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite