Economia Qatarului, exemplu de creştere: 42% în al doilea trimestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emiratul arab Qatar uimeşte lumea cu performanţele sale economice, reuşind să înregistreze o creştere de 41,8% în al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Performanţa se datorează creşterii producţiei de gaz şi de preturile mari la energie, conform statisticelor oficiale.

Produsul Intern Brut estimat a urcat la 153,7 miliarde de riali (circa 42,2 miliarde de dolari), de la 108,4 miliarde de riali în trimestrul al doilea al anului trecut, a anunţat Autoritatea pentru Statistică din emiratul arab. În primul semestru, PIB urcase cu 8,8%, la 141,3 miliarde de riali.

"Creşterea volumului produselor din domeniul gazelor naturale şi preţurile ridicate la energie au fost principalele motoare ale creşterii PIB de la an la an", a explicat autoritatea.

Valoarea adaugata brută a industriei extractive, care include petrolul şi gazele, a crescut cu 67,6 la sută faţă de al doilea trimestru al anului trecut şi cu 10,3 la sută faţă de primul trimestru.

Qatarul este cel mai mare exportator de gaz natural lichefiat şi rămâne lider în regiunea Golfului, după creşterea PIB real estimată la 18,9% pentru acest an, conform analiştilor consultaţi de Reuters.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite